Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ани У, Epoch Times

Кой смее да се застъпи за Фалун Гонг и защо?

Писмо-апел за Фалун Гонг практикуващ незаконно арестуван от властите, подписано и с пръстови отпечатъци от над 70 жители на община Уеншингджяюан (Wenxingjiayuan), област Капинг (Kaping), Тангшан (Tangshan) Сити, провинция Хебей (Hebei)
Писмо-апел за Фалун Гонг практикуващ незаконно арестуван от властите, подписано и с пръстови отпечатъци от над 70 жители на община Уеншингджяюан (Wenxingjiayuan), област Капинг (Kaping), Тангшан (Tangshan) Сити, провинция Хебей (Hebei). (Minghui.org)

Над 100 съседи се притичат в защита на практикуващ Фалун Гонг, който бива арестуван в дома си в Тангшан (Tangshan) Сити, провинция Хебей (Hebei), според доклад на Minghui.org , новинарски сайт на Фалун Гонг, който публикува първа ръка доклади за преследването на практикуващи тази медитативна практика в Китай...
 

Сутринта на 9 юни над 10 полицаи от районното полицейско управление на Кайпинг (Kaiping) влиза в дома на 58-годишния Ли Джен (Zhen) и съпругата му Уанг Шиулан (Wang Xiulan). Полицията арестува Ли и след това започва да претърсва дома, без да покаже заповед за обиск, съобщи Minghui.
 
Съпругата на Ли извикала за помощ през отворен прозорец: "Елате бързо, елате да видите! Бандити са на втората врата, стая 202. Моля ви, елате да ни спасите."
 
Над 100 съседи пристигнали в защита на г-н Ли. Полицията го извела навън само по долно бельо. Съседите формирали човешка стена, за да предотвратят полицията да отведе Ли и шумно питали защо полицията иска да арестува такъв добър човек.
 
Жителите казали на полицаите, че Ли, който е живял в община Уеншингджяюан (Wenxingjiayuan) с десетилетия, често е помагал на хората в нужда. Те разказали за инцидент през лятото на 2010 г., когато някой паднал в реката, а минувачите гледали и не правели нищо, докато Ли дошъл и веднага скочил във водата и извадил жертвата на брега.
 
Сблъсъкът между жители и полиция продължил близо два часа, според Минхуей. След като полицията в крайна сметка успяла да отведе Ли жителите изготвили съвместно писмо-апел. Още на момента повече от 70 души подписали писмото с техните имена и поставили пръстови отпечатъци.
 
Съсед казва: "Г-н Ли е наистина добър човек. Той помага всякога, когато някой се нуждае от помощ. Той е в беда. Не трябва да мислим само за себе си. Ние смятаме, че той е добър човек." Друг съсед твърди: "Смея да заявя това на всеки, който ме интервюира", съобщава Минхуей.
 
Ли и съпругата му Уанг са били преследвани от местните власти повече от десетилетие, според Минхуей.

През 2001 г. Ли е бил арестуван за доставка на две писма в градското Апелационно управление на Кайпинг, обясняващи практиката на Фалун Гонг и преследването й. Властите го задържат в Център за задържане №1 на Тангшан за срок от девет месеца. Там той е измъчван, включително принуждаван да стои в продължение на дълги периоди от време без да спи, и обливан със студена вода през зимата. Ли също е задържан в Центъра за промиване на мозъка на Кайпинг, където охраната го е измъчвала в опит да го накара да подпише декларация за отказ от Фалун Гонг.
 
През април 2002 г., Ли и съпругата му са били арестувани и задържани в Областната служба "Полиция" на Кайпинг, където и двамата са били жестоко бити, причинявайки съпругата на Ли да изпадне в безсъзнание за два дни.
 
През октомври 2004 г. полицейското управление в Кайпинг арестува Ли и двама посетители, след като нахлува незаконно в дома на Ли. Ли бива отведен в принудителния трудов лагер на Хехуакенг (Hehuakeng) за една година, и след това прехвърлен в принудителния трудов лагер на Хандан (Handan). Той редовно е бил измъчван и в двата лагера, включително с електрошокови палки и бит с гумени пръти.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години поради силно позитивния си ефект върху здравето на хората. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Джянг Земин обявява Фалун Гонг за незаконен в Китай. Репресиите и преследването на Фалун Гонг все още продължават, придружени от арести, затвори и изтезания, които в някои случаи водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!