Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Шенянг: Властите арестуваха осем практикуващи Фалун Гонг

Поредното нападение над практикуващи преследваната от комунистическия режим медитативна практика Фалун Гонг се проведе на 7 юни в град Шенянг, провинция Ляонинг. Арестувани са най-малко осем души...



Според източници, полицейска акция в областта Шенбей е била организирана от местния клон на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC), чийто ръководител от 2007 г. е Джоу Йонгканг.
 
В момента в ареста са шестима от арестуваните, като Уанг Хуади, Лан Юлин, У Лимей, Ли Джин, Гуан Ячин и Чен Шаокан, като не са им предявени официални обвинения, а един от тях, 50-годишният Уанг Хуади е бил изтезаван.
 
На 7 юни около 18 часа Уанг се е връщал в къщи от работа. Щом влязъл в двора на къщата си, той е бил заобиколен от 7-8 полицейски служители. След като му сложили белезници, те го завлекли в къщата, където провели претърсване, в резултат на което са били иззети два компютъра.
 
След това той е откаран в районното управление на Държавна сигурност. Там са започнали да го разпитват, като периодично са го заливали с ледена вода и са го биели с електрошокови палки. Същата вечер, след разпита Уанг е бил откаран в училището на село Хушитай и затворен под стража в едно от помещенията. На следващия ден е бил прехвърлен в район Теси, където се намира в момента. Точното му местонахождение е неизвестно дори и на близките му.
 
Лан Юлин е бил взет от бръснарницата и отведен в неизвестна посока.
 
У Лимей и нейният съпруг Лян Джихонг са били арестувани у дома им вечерта заедно със сина им, който не практикува Фалун Гонг. След разпита, при който полицията безуспешно се е опитвала да разбере адресите на други практикуващи Фалун Гонг, нейният син и съпруг са били освободени, но тя е оставена в ареста в полицейския участък на Хуанджя.
 
Гуан Ячин е била арестувана у дома й заедно с нейния съпруг, който не практикува Фалун Гонг, и който по-късно е бил освободен.
 
Подобни полицейски акции се провеждат в Китай в продължение на 13 години. Те започват след като предишният лидер Джянг Земин обявява Фалун Гонг за незаконен и подлага на жестоко преследване над 70-те милиона последователи на медитативната практика.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!