Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мишел Ю, Epoch Times

Китайски военни болници въвлечени в принудително отнемане на органи

Следователски доклад представя доказателства

Картата на Китай с показани региони, където служители са признали по време на телефонни разговори за извършвано отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг.
Картата на Китай с показани региони, където служители са признали по време на телефонни разговори за извършвано отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг. (Докладът „Кървава реколта“ на Килгор и Матас)

Следователски доклад, даващ подробности относно участието на китайски военни болници в принудително отнемане на органи, бе финализиран от Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong / WOIPFG), базирана в САЩ организация с идеална цел...



Докладът, чиято първа версия бе публикувана през 2008 г., представя доказателства, събирани през последните три години. Той заключава, че китайските военни болници са отнемали органи от практикуващи Фалун Гонг, държани в затвори, трудови лагери и други учреждения, с цел поддържане на доходен бизнес на Китай с органи за трансплантации. Според доклада органите са продавани на пациенти от Китай и чужбина.

Сред събраните в доклада доказателства са статистики, публикувани преди време на уебстраници на китайски болници, записани разговори с болничен персонал и показания на очевидци. Над 30 болници (военни и на въоръжената полиция) от цял Китай са упоменати в доклада.

Периодите на изчакване за съвместими органи в тези болници са в общия случай много кратки, според доклада на WOIPFG.

В многобройните телефонни разговори следователи се представят за пациенти, а лекари и брокери им казват, че органите са от живи практикуващи Фалун Гонг. През 2007 г. брокер казва на следовател, че е получил органи от практикуващи Фалун Гонг за 307 болница на Народноосвободителната армия.  „Как мога да съм сигурен, че е от практикуващ Фалун Гонг?“, пита следователят. „От наша страна, ръководителите ще Ви покажат документи, разбирате ли… Те имат документи, включително личностно резюме [на снабдителите на органите]“, отговаря брокерът в записания разговор.

Широкомащабното отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг е инициирано от бившия комунистически партиен лидер Джянг Земин (Jiang Zemin), посочва WOIPFG в доклада. Един бъбречен трансплант струва между 50 и 100 хиляди юана (8 000-15 000 щ.д.), докато цената на чернодробния трансплант обичайно варира между 200 и 400 000 юана (31 000-63 000 щ.д.), според доклада.

В свое изявление WOIPFG призовава към „незабавни действия на международната общност за щателно разследване и прекратяване на геноцидното преследване на Китайската комунистическа партия срещу практикуващите Фалун Гонг“.

Настоящите събития предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в Китай, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!