Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин опипва политическата почва в Китай

Ангела Уанг, Epoch Times

Промяната по отношение на Фалун Гонг от страна на Русия се разглежда като опит за опипване на почвата на китайската политическа ситуация

Руският президент Владимир Путин по време на церемонията по подписване на договори с китайския президент Ху Джинтао в Пекин, юни, 2012 г.

Руският президент Владимир Путин по време на церемонията по подписване на договори с китайския президент Ху Джинтао в Пекин, юни, 2012 г. (Mark Ralston / Getty Images)

Руският президент Владимир Путин пристигна в Пекин на 5 юни, придружен от няколко министри от руския кабинет и ключови фигури от технологичния, бизнес, ресурсен и финансов сектор на страната, за да търси бизнес сделки с китайското правителство, и най-вече да тества променящата се политическа среда, смятат експерти...
 

При управлението на Путин, няколко души от преследваната от китайския режим медитативна практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) бяха арестувани в Русия и депортирани в Китай, където са били преследвани от китайския режим. На практикуващите Фалун Гонг им е било забранено да провеждат широкомащабна дейност в Русия, и основната книга на Фалун Гонг, “Джуан Фалун”, както и три други книги на Фалун Гонг са били забранени в Русия през 2008 г.. След съдебна битка руският Апелативен съд е потвърдил забраната през 2011 г..

През 2009 г. в Москва бе застрелян адвоката Станислав Маркелов, ангажирал се да разследва защо в Русия се възпрепятстват обществените мероприятия на Фалун Дафа.
 
Сега събитие на 27 май в Москва предполага, че руското правителство може да е променило позицията си към Фалун Гонг. Експерти смятат, че това може да се дължи на променящата се сега ситуация в Китай.
 
След подписването на няколко сделки в областта на енергетиката, промишлеността, банковото дело, авиацията и иновативното производство, Путин заминава за Шанхай на двудневна регионална среща на върха за сигурността. Участници в тази среща са Русия, Китай и бившите съветски републики в Централна Азия.
 
Оригиналната статия на китайски език.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!