Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Epoch Times Editorial Board

Изборът и кризата на режима в Китай (Част 1 от 3)

Споделената вина е в основата на фракцията, управлявала Китай 13 години

Според редакционната колегия на Epoch Times бедствията от последните 13 години в Китай предоставят възможност за избор на всяко правителство и човек.
Според редакционната колегия на Epoch Times бедствията от последните 13 години в Китай предоставят възможност за избор на всяко правителство и човек. (Composite image: L: Minoru Iwasaki-Pool/Getty Images; R: creekmyst/Photos.com)

На конференция, организирана от Управление 610 през април 2003 методът за изтезание наречен „усмирителна риза” е определен като „напреднал опит при трансформиране” и препоръчан за употреба в цял Китай...

Ръцете на практикуващ Фалун Гонг се завързват и извиват зад гърба в специално разработена „риза”. Надзирателите дърпат ръцете над раменете, разкъсвайки сухожилията. Краката са завързани, устата е запушена, на ушите са поставени слушалки. Въже е завързано за ръцете и прехвърлено над висока греда и надзирателите вдигат практикуващия над земята.

Раменете, лактите и китките моментално се чупят. През това време записи, клеветящи и очернящи убежденията на практикуващия, са напомпвани през слушалките с голяма сила. Ако човекът е оставен да виси за дълъг период, гръбнакът се чупи и той умира в неописуеми болки.

След като стартира кампанията за „изкореняване” на Фалун Гонг през юли 1999, тогавашният ръководител на Китайската комунистическа партия (ККП) Джянг Земин издига само хора, които са съгласни тези адски мъчения да бъдат използвани срещу практикуващи Фалун Гонг.

В Китай днес има служители, които не искат да гледат настрани, докато тези ужаси продължават.

В центъра на кризата, разклащаща режима в Китай, е дилемата дали служителите от ККП да продължат преследването на Фалун Гонг. Прикритата, но разгорещена борба, ръзгръщаща се зад високите червени стени на Джонгнанхай, е ясен избор между доброто и злото.

Фракцията на кървавите ръце

Джянг Земин трябваше да наложи със сила решението да се започне преследването на Фалун Гонг в Постоянния комитет на Политбюро, тъй като другите шест члена на комитета му се противопоставиха.

Веднъж започнало, преследването не беше по-популярно в страната, отколкото бе в елитния Постоянен комитет. Но Джянг разполагаше със средства, с които да осъществи кампанията.

Джянг имаше власт и с тази власт той можеше да упълномощава. Алчност като тази на милиардера Бо Шилай беше препоръчителна. Желание за насилие като това на бъдещия „цар” на вътрешната сигурност Джоу Йонгканг можеше да се задоволи. Желание за кръв като това на полицейския шеф Уанг Лиджун, който докладва в реч, че е бил развълнуван от внушителната гледка на принудително отнемане на органи от живи хора, можеше да са посрещне с усмивка.

Посредствен и непохватен, Джянг не можеше да ръководи хора, но можеше да ги насърчава в низките им страсти. Тези, които все още имаха скрупули, се научиха да ги изоставят, след като затънаха морално да такива дълбини, които порядъчните хора не могат да си представят, че съществуват.

Принудата и шантажа бяха остена на Джянг за новобранците, а подкупничеството и различните пороци - стръвта пред очите им. Джянг сформира фракцията на кървавите ръце, която да осъществява преследването.

По негово нареждане тези шефове в ККП използваха властта, дадена им от него, за да клеветят добри и невинни граждани; да крадат всичко ценно на практикуващите Фалун Гонг, включително семената на селяните; да задържат милиони практикуващи, като ги подлагат на робски труд, малко сън и развалена храна; да пречупват волята им и да унищожават тяхната вяра в това, което смятат за добро и правилно; да разрушават телата им с кошмарни изтезания; да ги малтретират сексуално и да ги изнасилват; за малко печалба да завързват живи и в съзнание практикуващи Фалун Гонг за операционна маса, да ги разрязват и да откъсват органите от телата им.

Вината, която членовете на фракцията с кървавите ръце споделят за техните престъпления е и тяхната обща гаранция. Джянг им вярваше, защото никой отделен член не можеше да държи другите отговорни за това, което са правили заедно.

Китайската 5-хилядолетна история е станала свидетел на много неща, но нелепият Джянг докарва най-тъмната и изродена епоха на тази нация.

Част 2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!