Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Практикуваща Фалун Дафа от Швеция

Швеция: Мои спомени от култивацията във Фалун Дафа

Снимки от едно пътуване до храма "Джиетайзе" (Jietaize) край Пекин през октомври-ноември 1996 г..
Снимки от едно пътуване до храма "Джиетайзе" (Jietaize) край Пекин през октомври-ноември 1996 г..

...Преди Дафа съм копнеела да намеря смисъла на живота си и смисъла на всички трудности, през които минавах.  Питала съм се защо има толкова много страдание по света, защо болните деца трябва да страдат, дали животът наистина трябва да е такъв,..



По професия съм медицинска сестра. Учила съм също журналистика, пиша статии, както и се занимавам с редакция на уеб материали. Освен това практикувам Фалун Дафа, с която се запознах така.
 
Дълго време страдах от болки в гърба и работата ми беше натоварена. Работех в отделение с тежко болни деца и страдах от инсомния (безсъние). Така се озовах на курс по медицински чигонг. Един ден някой ми каза за специален чигонг мастър, който щял да идва в Швеция от Китай, и че бил много млад, но много мъдър. Нещо в сърцето ми каза, че трябва да отида на този курс. Затова се обадих бързо и се регистрирах за курса.
 
Така научих за Дафа от Мастър Ли по време на Великдена на 1995 г., и тази седмица се превърна в най-щастливият момент от живота ми. Изпълних се с надежда за бъдещето и се почувствах много щастлива. Интуитивно разбрах, че животът ми ще се промени на по-добро. Изпитах също така прочистване на тялото и съзнанието. Почувствах промени в тялото си, а също така и невероятна енергия.
 
Когато учихме упражнения се чувствахме спокойни и енергични, а Мастър Ли минаваше около нас усмихнат и коригираше нашите движения. Това беше много специален период от време. Лекциите се превеждаха, така че отнемаше по няколко часа всяка вечер, но никога не се уморявахме да слушаме.  Можехме да задаваме всякакви въпроси и Мастър отговаряше състрадателно на всеки от тях.
 
Веднъж попитах Мастър дали Дафа ще ми помогне да коригирам лошите неща, които бях направила в живота си, а той, поглеждайки ме сериозно каза: "Дафа може да Ви помогне и за всички неща, за които дори не знаете, че сте направили".
 
Преди Дафа съм копнеела да намеря смисъла на живота си и смисъла на всички трудности, през които минавах.  Питала съм се защо има толкова много страдание по света, защо болните деца трябва да страдат, дали животът наистина трябва да е такъв и много подобни въпроси изникваха в съзнанието ми.
 
Винаги съм вярвала в Бог и когато се чувствах уморена от всичко се молех да ми бъде показан път в живота.
 
Дафа бе отговорът на боговете за мен.
 
След като започнах да се занимавам с култивация, започнах да спя добре, като дете. Спрях лекарствата за сън и не ми трябваха вече болкоуспокояващи, тялото ми се възстановяваше и болката в гърба изчезна.  Всеки път, когато правех упражненията (на Фалун Дафа),  усещах как душата ми се усмихва отвътре. Дафа очисти сърцето ми и излекува душата и тялото ми.
 
Още рано в култивацията изучавах китайски език в университет в Гьотеборг заедно с друга  практикуваща.
 
Беше чудесно изживяване да се учат китайски йероглифи. В началото изписах на ръка на китайски текстовете на "Луню" ("Lunyu", "Изявление" в "Джуан Фалун", основна книга на Фалун Дафа, бел. ред.) и първата глава на "Джуан Фалун".

Така, когато посетихме практикуващи (Фалун Дафа) в Китай последния път, което беше само седем месеца преди началото на преследването, аз четох "Луню" на китайски език на една среща с много полицаи. На тази среща бяхме няколко западни и китайски практикуващи, и споделяхме опит от практикуването на Фалун Дафа. Те слушаха тихо и мисля, че им беше интересно. Това беше в град Далиен (Dalien), където веднъж правихме упражненията (на Фалун Дафа) заедно с около десет хиляди практикуващи.
 
Пътуванията, които правехме всяка година между 1995 и 1998 г. от Швеция до Китай, за да се срещаме с други практикуващи, бяха много ценни. Посещавахме китайските практикуващи по домовете им и бяхме третирани като членове на семействата им. Опитът на китайските практикуващи ни помогна да разберем по-добре култивацията.  Техните истории бяха така необикновени и вълнуващи, които с тяхната непоколебима вяра в Дафа ми помогнаха да напредна бързо в култивацията.
 
Никога няма да забравя нашите пътувания до Китай и нашите Дафа съмишленици.
 

Преследването в Китай ни шокира

 
През 1999 г започна преследването и всички бяхме шокирани. Не можех да разбера защо става това. Медиите в Китай започнаха да публикуват невярна информация за Фалун Гонг и западните медии в Пекин ги последваха.  Същата есен на 1999 г. научихме от Clearwisdom.net за много ужасни методи за изтезания, използвани в затворите срещу Дафа практикуващи, и плакахме - толкова много жестоки неща се случваха на милите ни приятели в Китай.
 
Искахме да направим нещо по въпроса, затова някои от нас, практикуващите от Швеция, отидохме в Пекин през ноември 1999 г., за да разговаряме със западни медии, а и да видим какво става.
 
Срещнахме се с някои западни журналисти и им обяснихме какво е всъщност Дафа. Също така се срещнахме с двама китайски практикуващи, които ни разказаха какво се е случило на други практикуващи след започване на преследването. 
 
В Пекин можехме да усетим злокобната обстановка, въздухът бе тежък и лошите неща бяха навсякъде. Чувствахме като да ни следят навсякъде, но лошите хора не смееха да ни спрат.

Срещнахме се с американски журналисти и бяхме интервюирани от Си Ен Ен.  Телевизионен журналист от Финландия се срещна с нас в един парк в Пекин и ние му показахме медитацията, както и му казахме истината за Фалун Дафа. Това интервю бе излъчено в националните новини на телевизия във Финландия.
 
Един ден отидохме на пл. "Тянанмън", за да видим дали там има практикуващи и си казахме: “Може би един ден ще дойдем тук, много от нас, западните практикуващи”.
 
Две години след това получих телефонно обаждане от немски практикуващ, който каза: "Ще ходим на “Тянанмън” скоро, ща дойдеш ли с нас?"
 
АЗ отвърнах: "Да, време е за това, ще дойда с вас". Предполагам, че подсъзнателно бях чакала за това.
 
Искахме да отидем на “Тянанмън”, защото искахме да направим нещо за нашите китайски приятели. Правителствата очевидно не правеха достатъчно. Така че трябваше да покажем както на тях, така и на комунистическата партия, че не е правилно да се преследват невинни и добри хора. Искахме да се застъпим за Дафа и за китайските практикуващи.
 
Там ни арестуваха и ни задържаха около 36 часа. Срещнахме и добри полицаи. Когато скандирахме "Фалун Дафа Хао" (Фалун Дафа е добра) в полицейската служба, в безсилието си един полицай ни каза: "Разбирам, но трябва да изпълнявам служебните си задължения".
 
Отиването на “Тянанмън” бе едно от най-добрите неща, които някога съм правила. Това беше нещо праведно и уплаши злите хора в Китай, окуражи китайските практикуващи, че не са сами. И тъй като арестуваните бяхме практикуващи от различни страни, много от западните медии научиха повече за преследването в Китай.
 
Когато човек получи Дафа, получава нов живот, ново тяло и ново бъдеще, което е нещо съвсем различно и много по-ценно от всичко друго, което може да получи. Човек става силен вътрешно, праведен, в сърцето си става все по-загрижен за другите хора и се отървава от егоизма. Дафа е голям подарък за нас и ние можем да дадем този подарък на други хора.
 
Фалун Дафа е нещо толкова голямо, че дори е трудно да се опише с думи. Пътят, който изминахме, бе дълъг и може би един ден, който няма да е така далече, ще се срещнем отново с нашите приятели, практикуващите Фалун Дафа в Китай.
 
Практикуваща Фалун Дафа от Швеция

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!