Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сима Петрова. Epoch Times

Китай: Подготовка за матура с венозен допинг

Подготовка за матура в провинция Хубей, Китай. От тавана се спускат тръби на системи. Децата получават интравенозна инфузия за по-добро представяне.
Подготовка за матура в провинция Хубей, Китай. От тавана се спускат тръби на системи. Децата получават интравенозна инфузия за по-добро представяне. Снимка от epochtimes.com

В подготовка за прословутата матура, важна за приемане във ВУЗ, ученици в централен Китай разчитат на системни интравенозни инфузии, съобщи немският телевизионен канал n-tv на 8 май...

 
Интравенозната инфузия на аминокиселини е популярна сред випускниците, защото няма вредни странични ефекти и облекчават стреса, каза Гао Пинджянг от гимназия в Шияоганг, провинция Хубей.
 
Училището ще продължи с тази практика докато учениците я искат. Друг представител на училището каза, че системите с аминокиселини подобряват общото физическо състояние. В Интернет се разпространяват снимки, показващи класни стаи с ученици, които седят по чиновете с интравенозни системи. Приемните изпити в университетите в Китай са много стресиращи. Те са смятани за решаващи при планирането на бъдещия живот и кариера на младите китайци.
 
"Груповите интравенозни инфузии за учениците не означават, че те са болни. Означават, че обществото е болно" - коментира потребител в китайската микроблогова мрежа Sina Weibo.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!