Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ченг Джинг, Epoch Times

Джоу Йонгканг ще бъде скоро под домашен арест?

Поради колебанието на Ху Джинтао относно инцидента с Чен Гуангченг, Джоу Йонгканг се опитва да окаже натиск да се отнеме контрола на Ху върху военните. Но Ху и Уен вече отвръщат на удара, според вътрешни източници на Epoch Times. (Epoch composite image)

Възползвайки се от инцидента с Чен Гуангченг (Chen Guangcheng), Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang) се опитва да изземе властта над военните от ръцете на Ху Джинтао (Hu Jintao). Ху е издал заповед за разследване на Джоу Йонгканг и ръководения от него мощен Комитет по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC), като се очаква Джоу да бъде поставен под домашен арест, според източници на Epoch Times...

 
Джоу Йонгканг, ръководител на КПЗВ, се смята, че е съучастник в убийства и подкупи. Очаква се Джоу да бъде пенсиониран след 18-я Конгрес на Китайската комунистическа партия (ККП) през октомври. За свой приемник той бе определил Бо Шилай, който бе свален от всички постове в ККП след инцидента с Уанг Лиджун (Wang Lijun). Сега загубил приемника си, изобличаван в престъпления и разследван,  Джоу e в безизходица.

Инцидентът с Чен Гуангченг отвори още по-широко вратата на гардероба със скелетите на Джоу Йонгканг и КПЗН. Но Ху не се възползва от възможността да арестува Джоу. Вместо това, на Джоу дори беше донякъде позволено да участва в случая с Чен. Вътрешни източници в Пекин казаха, че благодарение на колебанието на Ху Джинтао, сега Джоу Йонгканг и Зенг Ченгхонг (Zeng Qinghong) са атакували Ху с разпространение на слухове с цел отнемане контрола на Ху над военните сили.

Според тези слухове военните вече няма да се подчиняват на мотото "ККП командва оръжието", а на "Военните не принадлежат на ККП, нито на държавата, нито на което и да е политическо лице. Интересите на държавата стоят над всичко". Това означава военните да не се подчиняват на определено физическо лице, а Постоянният комитет на Политбюро да взима решенията относно военните заповеди. С това се цели да се изземе контрола на Ху върху военните.

Но според източници на Epoch Times в Пекин, Ху и Уен се борят с проблема отвътре. Ху е наредил на Централната дисциплинарна комисия да ускори разследването на Джоу Йонгканг и на финансовите злоупотреби на КПЗВ. Очаква се Джоу да бъде скоро под домашен арест и да започне  неговото официално разследване. Ситуацията е много интензивна и Джоу Йонгканг се очаква да падне в най-скоро време.

Експерт по китайско законодателство, адвокатът Хе Уейфанг (He Weifang) коментира, че Ху трябва да разпореди незабавно разследване за участието на Държавна сигурност, Управление 610 и КПЗВ в преследването на Фалун Гонг. Това е ключовият въпрос, каза адвокатът.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!