Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ангела Уанг, Epoch Times

Синът на шефа по сигурността на Китай живее от корупция

Лидерът на Китай Ху Джинтао (долу в ляво) взема на прицел “Фракцията с окървавените ръце” – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин (горе в дясно) за осъществяване на преследването на Фалун Гонг: Джоу Йонгканг (горе в ляво), Бо Шилай (долу в дясно).
Лидерът на Китай Ху Джинтао (долу в ляво) взема на прицел “Фракцията с окървавените ръце” – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин (горе в дясно) за осъществяване на преследването на Фалун Гонг: Джоу Йонгканг (горе в ляво), Бо Шилай (долу в дясно). (NTDTV)

Шефът по сигурността на Китай Джоу Йонгканг има отдавна репутация на насилствен, корумпиран и жаден за власт лидер. Животът на неговия син също е базиран на мрежата от влияние на баща му, според китайски медии в чужбина...

 
Наскоро бе съобщено, че властта е иззета от Джоу Йонгканг като шеф на силите за сигурност в Китай, и че сега той държи само фигуративна позиция като началник на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC). Но през 2009 г. Джоу е единственият член на Политбюро, посочен от Daily Mail като включен в списъка на най-мощните в Китай "черни яки".Това означава, че властта на Джоу се простира сред престъпния свят. Неговото минало му проправя път към богатство и гарантира протекция на хората около него.
 
Синът на Джоу, Джоу Бин (Zhou Bin), бе наскоро посочен от китайски медии в чужбина като замесен в незаконно освобождаване от затвора под парична гаранция на втория най-висок по ранг бос на престъпна групировка в провинция Гансу (Gansu), за който се знае, че е извършил убийство и е нарязал трупа на жертвата. Цената на гаранцията е известтно, че е била 20 милиона юана ($ 3,2 милиона).
 
В друг случай, в който е бил въвлечен полицай, обвинен в заливане с вряла вода на задържан, Джоу Бин се твърди, че е получил 100 милиона юана подкупи ($ 16 милиона), за да използва връзките си като син на шефа по сигурността, за да уреди случая. На полицая не е търсена отговорност за извършеното.
 
Споменатите по-горе случаи са регистрирани в Народния съд в Гансу и съответно във Върховния народен съд. С подобни случаи Джоу Бин си спечелва репутацията на човек, който "взима пари и предотвратява отговорност".
 
Когато Джоу Йонгканг е бил шеф на Министерството на земята и ресурсите, Джоу Бин е разпродавал земи за печалба. Когато Джоу поема позицията партиен секретар на провинция Сичуан (Sichuan), Джоу Бин се включва в различни мащабни проекти и в продаване на лидерски постове.
 
Джоу Бин притежава имоти в Китай и чужбина, и има огромни спестовни влогове в Хонг Конг, САЩ и Швейцария. 

Когато бившият топ полицай на Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун, дезертира в американското консулство в Ченгду (Chengdu) на 6 февруари, той задейства политическа буря, която още не е утихнала. Задкулисната битка се върти около това, каква позиция ще заемат държавниците на Китай спрямо преследването на Фалун Гонг. “Фракцията с окървавените ръце” – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин за осъществяване на преследването – прави усилени опити да избегне отговорността за престъпленията си и да продължи кампанията. Други служители отказват да участват в преследването оттук нататък. Събитията предоставят ясен избор пред държавниците и гражданите на Китай, както и пред хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

 
Оригиналната статия на китайски език.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!