Ангела Уанг, Epoch Times

Синът на шефа по сигурността на Китай живее от корупция

Лидерът на Китай Ху Джинтао (долу в ляво) взема на прицел “Фракцията с окървавените ръце” – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин (горе в дясно) за осъществяване на преследването на Фалун Гонг: Джоу Йонгканг (горе в ляво), Бо Шилай (долу в дясно).
Лидерът на Китай Ху Джинтао (долу в ляво) взема на прицел “Фракцията с окървавените ръце” – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин (горе в дясно) за осъществяване на преследването на Фалун Гонг: Джоу Йонгканг (горе в ляво), Бо Шилай (долу в дясно). (NTDTV)

Шефът по сигурността на Китай Джоу Йонгканг има отдавна репутация на насилствен, корумпиран и жаден за власт лидер. Животът на неговия син също е базиран на мрежата от влияние на баща му, според китайски медии в чужбина...

 
Наскоро бе съобщено, че властта е иззета от Джоу Йонгканг като шеф на силите за сигурност в Китай, и че сега той държи само фигуративна позиция като началник на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC). Но през 2009 г. Джоу е единственият член на Политбюро, посочен от Daily Mail като включен в списъка на най-мощните в Китай "черни яки".Това означава, че властта на Джоу се простира сред престъпния свят. Неговото минало му проправя път към богатство и гарантира протекция на хората около него.
 
Синът на Джоу, Джоу Бин (Zhou Bin), бе наскоро посочен от китайски медии в чужбина като замесен в незаконно освобождаване от затвора под парична гаранция на втория най-висок по ранг бос на престъпна групировка в провинция Гансу (Gansu), за който се знае, че е извършил убийство и е нарязал трупа на жертвата. Цената на гаранцията е известтно, че е била 20 милиона юана ($ 3,2 милиона).
 
В друг случай, в който е бил въвлечен полицай, обвинен в заливане с вряла вода на задържан, Джоу Бин се твърди, че е получил 100 милиона юана подкупи ($ 16 милиона), за да използва връзките си като син на шефа по сигурността, за да уреди случая. На полицая не е търсена отговорност за извършеното.
 
Споменатите по-горе случаи са регистрирани в Народния съд в Гансу и съответно във Върховния народен съд. С подобни случаи Джоу Бин си спечелва репутацията на човек, който "взима пари и предотвратява отговорност".
 
Когато Джоу Йонгканг е бил шеф на Министерството на земята и ресурсите, Джоу Бин е разпродавал земи за печалба. Когато Джоу поема позицията партиен секретар на провинция Сичуан (Sichuan), Джоу Бин се включва в различни мащабни проекти и в продаване на лидерски постове.
 
Джоу Бин притежава имоти в Китай и чужбина, и има огромни спестовни влогове в Хонг Конг, САЩ и Швейцария. 

Когато бившият топ полицай на Чонгчинг (Chongqing), Уанг Лиджун, дезертира в американското консулство в Ченгду (Chengdu) на 6 февруари, той задейства политическа буря, която още не е утихнала. Задкулисната битка се върти около това, каква позиция ще заемат държавниците на Китай спрямо преследването на Фалун Гонг. “Фракцията с окървавените ръце” – служителите, повишени от бившия лидер Джянг Земин за осъществяване на преследването – прави усилени опити да избегне отговорността за престъпленията си и да продължи кампанията. Други служители отказват да участват в преследването оттук нататък. Събитията предоставят ясен избор пред държавниците и гражданите на Китай, както и пред хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

 
Оригиналната статия на китайски език.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!