Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ли Heming, Epoch Times

ЕКСКЛУЗИВНО: Лидерите на Пекин ще обявят края на управлението на ККП?

Лидерите на Пекин ще обявят края на управлението на ККП? (Getty Images)
Камък с пророчески надпис на китайски "китайската комунистическа партия ще загине".
Камък с пророчески надпис на китайски "китайската комунистическа партия ще загине". Според китайски учени, този надпис е от 270 милиона години. Камъкът е открит през юни 2002 г. в провинция Гуейджоу. още... Снимки от epochtimes.com

Според източник от високо ниво в Пекин ключови лидери в Политбюро на Китайската комунистическа партия (ККП) са достигнали консенсус по четири точки, които ще бъдат обявени на или около 18-тия конгрес на ККП. Тенорът на решението е, че Китай ще поеме пътя на демокрацията. Тази новина се разпространява светкавично в Пекин...


Според източника четирите точки на консенсуса са:

1. Хора от всички слоеве на обществото, политически партии и обществени организации да изпратят представители, които да сформират подготвителен комитет за нова конституция. Те ще изготвят нова конституция, която да защитава правата на гражданите да образуват свободно сдружения и политически партии.

2. Ще бъде обявено, че Китайската комунистическа партия е завършила своята историческа мисия като управляваща партия. Членството в ККП ще трябва да бъде пре-регистрирано с правото на свободен избор да се влезе отново в партията, или да се напусне.

3. "4 юни", Фалун Гонг и всички групи, които са били погрешно преследвани в процеса на реализацията на демокрацията в Китай, ще бъдат реабилитирани и компенсирани.

4. Армията ще бъде национализирана.

Източникът каза също така, че Демократическа партия вече е била създадена в Академията на науките в Пекин, като над 30 учени участват в движението.

Четирите точки на консенсус се очаква да бъдат обявени на или около 18-тия конгрес на партията, според източника. Конгресът трябва да се проведе тази есен през октомври или ноември, макар да има слухове, че ще бъде отложен поради настоящата политическа несигурност, свързана с падането на Бо Шилай (Bo Xilai).

Ши Кангшан (Shi Cangshan), независим анализатор на Китай във Вашингтон коментира по новината: "Групата, участвала в тези масивни преследвания на китайския народ, включително преследването на Фалун Гонг, бе разобличена и това е силно обвързано с краха на ККП. Добре е, че те поемат тази инициатива сега, което ще облагодетелства както тях, така и света."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!