Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мистър Опасен чар не доживя свободата

Объркаха му диагнозата, твърди жената на Баровеца

Прототипът на филма "Опасен чар" Илия Николов - Баровеца е починал без да дочака свободата. Това съобщи за Дартс нюз съпругата на бай Илия - Гинка Николова. 78-годишният мъж, известен с птичите си имена и ловките си измами, издъхнал от рак в четвъртък следобяд в болницата към Софийския затвор.

Мистър Опасен чар до последно се борел да види слънцето и да издъхне в дома си, но така и не го пуснаха от затвора, проплакаха близките на бай Илия Баровеца. Всички институции се надпреварвали през последните месеци да режат пътя към свободата на болния мъж. Пръв отказ бай Илия получил от вицепрезидента Маргарита Попова, а след това и от прокуратурата.

Последните изяви на Баровеца бяха в съда, когато даде шокиращи показания по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Пред магистратите той заяви, че кървавата екзекуция е станала по поръчка на бившия обвинител №1 Никола Филчев.

Мистър Опасен чар се оплака преди около година пред Дартс нюз, че властите го оставили без стотинка за пенсия. Причината била, че по документи Баровеца се води покойник. "Аз съм жив бе, тук съм в затвора. Как държат умрял човек. Да ме пуснат", настояваше Илия Николов.

През килията на бай Илия във втори отряд преминали доста известни пандизчии. Сред тях са фараонът Майкъл Капустин, Марио Божков, който е един от свидетелите по делото срещу Златко Баретата. Сред съкилийниците на Баровеца бе дори и родния му син.

Лекуваха го за пневмония, а той имаше рак

Гинка Николова, съпруга на бай Илия Баровеца

- Г-жо Николова, от какво почина съпруга ви?

- От лекарска грешка. Лекуваха го в болницата на затвора от пневмония, а той имаше рак на белия дроб и разсейки.

- Защо при такова заболяване не е пуснат на свобода?


- Кажи ми ти. Ходихме къде ли не, в Градска прокуратура, при вицепрезидента и нищо. Казаха, че нямал близки, които да се грижат за него. А аз питам кой тогава ходеше в затвора. И аз, и синът ми на всяко свиждане бяхме там при него. Как може да не поммилват толкова болен човек.

- Как прекара последните си дни зад решетките бай Илия?

- Много зле. Качиха го на четвъртия етаж, та да не може да слиза и да ходи навън. Седеше си в килията. В петък ще ходя до затвора да ми дадат документите, че е починал, а след това ще отида да прибера тялото му от Съдебна медицина, за да го погреба.

Мария Максимова

DartsNews

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!