Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КРОСС

Жоро Стоицев: Още май 2006 се знаеше, че убиецът на Белнейски не е един

София /КРОСС/ Още от май 2006 година се знае, че в убийството на сестрите Белнейски са участвали поне двама души и винаги сме казвали, че те се търсят. Това каза пред TV7 бившият шеф на ОДМВР-Пазарджик Жоро Стоицев. Натривките, които бяха взети, доказаха, че има и втори човек, поясни той, но за момента може да се каже, че само Лазар Колев е участвал в това престъпление.

Имахме ДНК профил на двама души, обясни бившият шеф на МВР-Пазарджик. Започна скрининг на всички родове от областта, за да се установи от кой род са извършителите на престъплението. Ако имахме необходимата техника в първия момент, щяхме още април 2006 година да кажем, че Лазар е убиецът. Той бе в първата десятка на лицата, които бяхме подали като евентуални извършители, коментира още Стоицев.

Той добави, че и на вучйото на Колев е бил взет ДНК-анализ. Той ги даде по собствено желание, но резултатите са категорични, че няма участие в извършеното.

Стоицев бе категоричен, че Колев е сред извършителите на жестокото убийство на двете момичета.

Вярвам, че съдът и на трета инстанция ще се позове на фактите, а не на емоциите на родителите, и ще потвърди присъдата на Лазар Колев, заяви бившият директор на полицейската дирекция в Пазарджик. Според него едва ли има друг случай, по който да е работено толкова много и под натиск.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!