Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бащата на Илиян Цанев: Няма достатъчно доказателства за отвличането на сина ми

София /КРОСС/ Няма събрани годни доказателства за отвличането на Илиян Цанев, заяви в интервю за „Тази сутрин" по бТВ Красимир Цанев, баща на една от жертвите на „Наглите".

За похищението на Илиян Цанев от всички подсъдими присъда получи само Любомир Димитров - Гребеца. Според съда той обаче е бил помагач в отвличането, а не сред хората, извършили самото похищение.

„Любомир Димитров е участник в групата за отвличания. В конкретния случай е все едно как ще го наречем - дали е помагал или е участвал непосредствено в отвличането", каза Красимир Цанев.

„Няма повече осъдени, защото не е работено по случая, защото не са събрани материали, които да бъдат годни в съда", сподели Цанев мнението си защо няма осъдени съучастници на Гребеца.

„В конкретния случай аз нямам никакви претенции към съда, тъй като те работят на базата на събраните материали. Очевидно е, че в тези седем седмици, в които синът ми бе отвлечен, почти нищо не е направено от разследващите органи, за да се събере годен материал", добави Цанев.

Той определи като престъпници двамата братя Лебешковски, които получиха условни присъди за притежание на незаконно оръжие. „Това са престъпници, които във всеки момент могат да направят ново престъпление. Може би, ще минат няколко седмици или месеци и те ще започнат отново да се хранят от престъпления", заключи Цанев.

КРОСС

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!