Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ. Великая Эпоха

"Да свалим ККП! Да изградим нов Китай!", апелират в официални сайтове

Хакваната главна страница на партийната школа на окръг Июан, провинция Шандонг, призоваващи за свалянето на комунистическата партия. Април 2012 г.
Хакваната главна страница на партийната школа на окръг Июан, провинция Шандонг, призоваващи за свалянето на комунистическата партия. Април 2012 г.

В официални китайски сайтове продължават да се появяват призиви за сваляне на комунистическата партия. На официалния сайт на партийната школа на окръг Июан, провинция Шандонг, се появи голям надпис на китайски език с думите: "Да свалим комунистическата партия! Да изградим нов Китай!"...

 
На главната страница на сайта на партийната школа на Китайската комунистическа партия (ККП)  е поставен недвусмислен надпис на английски, който гласи: "ККП ще изгние в ада". В същото време комунистическите символи на сърпа и чука са зачеркнати.
 
Напоследък на много китайски уебсайтове се появяват различни варианти на подобни лозунги, които са в резултат на хакерска намеса.
 
Така неотдавна на сайта на Комитета по политически и законодателни въпроси на района Канджинг, град Далиан, провинция Ляонинг, се появи надпис на китайски език: "Да свалим ККП", както и фотография на импровизирана надгробна плоча с надпис на китайски език: "Гробът на ККП", и на английски език: "ККП ще изгние в ада".
 
В началото на април международната хакерска организация “Анонимните” е атакувала  стотици китайски правителствени сайтове, на много от които е поставили призиви към хората да се вдигнат на борба за свобода, предупреждавайки режима на Китай, че скоро ще рухне.
 
Нещо повече, в “Анонимните” се появи специализиран китайски отдел “Анонимен Китай”. Кои точно са членовете на този отдел е неизвестно, но много китайски блогъри изразиха надежда, че това ще "събуди китайската младеж".
 
Според анализатори това е само началото на едно глобално движение на китайския народ против управлението на режима на комунистическата партия.
 
Дан Тайджинг, дисидент от град Тайюан, каза в интервю за радио "Свободна Азия", че нападенията срещу правителствени сайтове показват, че противоречията в китайското общество се изострят с всеки изминат ден и хората изразяват все по-често своето недоволство от управляващия режим.
 
"Това е само началото. Ако ККП не престане да е тираничното правителство, което е, както и да използва гангстерски методи, мисля, че от хакването на сайтове хората ще преминат към твърди протестни действия", - каза Дан.
 
У Ваоджанг, бивш ръководител на китайскоезичния отдел на “Радио Франс Интернасионал” (RFI), каза в интервю за “Epoch Times”, че сега цял Китай е във "взривоопасно състояние", в което "хората повече не могат да търпят" и конфронтацията им с режима се изостря.
 
"Сега навсякъде в Китай има признаци на това, че е на път да изригне народен бунт в национален мащаб" - каза У.

Знакът с големия шрифт гласи: "Да свалим Китайската комунистическа партия!" и се появи на сайта на Комитета по политически и законодателни въпроси на град Далиан.
Знакът с големия шрифт гласи: "Да свалим Китайската комунистическа партия!" и се появи на сайта на Комитета по политически и законодателни въпроси на град Далиан. Април 2012 г.
Фотография на импровизирана надгробна плоча с надпис на китайски език: "Гробът на ККП", и на английски език: "ККП ще изгние в ада", появил се на официален китайски уебсайт.
Фотография на импровизирана надгробна плоча с надпис на китайски език: "Гробът на ККП", и на английски език: "ККП ще изгние в ада", появил се на официален китайски уебсайт. Април 2012 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!