Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сън Джиурен, Epoch Times

Пекински полицай се оттегля от партията след уволнението на Бо Шилай

Бо Шилай беше смятан за изгряваща звезда и вероятен бъдещ лидер на китайската компартия, преди да бъде изхвърлен неотдавна от сподвижниците си. В неговия случай има обаче един очевидно пренебрегван факт: той е съден за изтезания и престъпления срещу човечеството в 13 държави.
Бо Шилай беше смятан за изгряваща звезда и вероятен бъдещ лидер на китайската компартия, преди да бъде изхвърлен неотдавна от сподвижниците си. В неговия случай има обаче един очевидно пренебрегван факт: той е съден за изтезания и престъпления срещу човечеството в 13 държави. (Jeff Nenarella/Epoch Times)

В следобеда на 15 март – денят, в който Xinhua съобщи за отстраняването на Бо Шилай (Bo Xilai), пекински полицай се свърза с китайското издание на Epoch Times, за да заяви оттеглянето си от Китайската комунистическа партия (ККП) с думите, че според него щом Бо е паднал толкова лесно, най-лошото може би предстои и никой полицейски служител в Китай няма да е в безопасност.

Полицаят, пожелал анонимност, заяви, че е работил за пекинското полицейско управление от завършването си на колежа. Започнал като квартален полицай и впоследствие бил повишен на длъжност в полицейското управление. По думите му в офиса им Интернет не е цензуриран и след като видял как Уанг Лиджун (Wang Lijun) – бившият полицейски шеф за гр. Чонгчинг (Chongqing) –  е понижен и след това дезертира в американското консулство, той силно се разтревожил, но все още изчаквал по-добри новини от двете парламентарни срещи. Сега, с отстраняването на Бо, надеждите му са разбити.

Следва заявлението на полицейския служител.

Бях шокиран и разтревожен, чувайки за неприятностите около Уанг Лиджун и Бо Шилай. През последните няколко години чонгчингската полиция беше толкова популярна, Уанг Лиджун беше толкова популярен, но той падна просто така. Първата ми реакция бе, че полицейският персонал под негово ръководство е в беда. Както и очаквах, по-късно новините обявиха, че близките помощници на Уанг Лиджун са били отстранени от Бо Шилай. Някои бяха дори убити. Помислих за себе си; ако нещо се случи в Пекин, какво ще стане с мен?

Когато Бо бе свален, почувствах, че краят наближава. Бо Шилай е от „принцовете“, много силен. Това наистина е като филм. Той падна просто така.

Ами Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang), и той ли е на път да падне? Всички пекински полицаи знаят, че Джоу Йонгканг е много близък с Бо Шилай; приемаме много сериозно случаите, когато хора идват от Чонгчинг. Сега централните власти разследват Чонгчинг – как това може да не засегне Джоу Йонгканг? Той дори подкрепи Бо Шилай на двете събрания. Мисля, че Джоу Йонгканг  е в нестабилно положение.

Джоу е секретарят на Комитета по политически и законодателни въпроси. Полицията на цялата държава е под негово командване. Много несправедливости са били извършени из цялата страна. Джоу подкрепяше кампанията на Бо Шилай за „удар по черното“ в Чонгчинг. Ако тази кампания бъде определена като злоупотреба с властта, Джоу Йонгканг трябва да поеме отговорността. И ако Джоу Йонгканг потъне, тогава престъпления като извършените в Чонгчинг ще бъдат разкрити.

Носят се слухове в Интернет, че ако събирането на органи бъде разобличено, цялата ККП ще рухне. Пекин все още може да се справя с нещата, които се случиха в Чонгчинг, но ако нещо се случи в Пекин, в Джонгнанхай (Zhongnanhai)? Тогава е свършено! Каквото и да се случи там, ще бъде животозастрашаващо.

Знам, че сред цялата съдебна система, полицията е най-тъмната. Кой случай се разследва? Много малко случаи са чисти! Фалшиви доказателства, фалшиви признания, използване на изтезания за изтръгване на признания – всичко това е много обичайно.

Полицейската система нарушава закона, докато е напълно наясно с него – това е смъртна присъда. Те извършиха твърде много зло през последните няколко години. Ако дойде часът на разплата, първият паднал би трябвало да е Джоу Йонгканг.

Хората в нашето бюро бяха шокирани от тъмнината и жестокостта на тази внезапна борба между Уанг Лиджун и Бо Шилай. Използваните от тях методи бяха по-лоши от тези на мафията.

Сега мога да го видя ясно: когато нещата са добре, няма проблем [да извършваш лоши постъпки], но когато се появят проблеми, всеки ще изтласква отговорността [към някой друг]. Ние полицаите сме първи в списъка, защото ние сме изпълнили нарежданията. Тогава кой ще се застъпи за теб? Кой ще те защити?

Ако по-висшестоящите ми започнат да се борят както Уанг Лиджун и Бо Шилай, на кого мога да разчитам? Чух, че всички големи чиновници имат чуждестранни паспорти, така че могат да избягат. Къде можем да избягаме ние, [дребните риби]? Когато обществените гняв и недоволство са толкова силни, дори не смея да нося полицейската си униформа, когато вървя по улиците с детето си. Все повтарям на сина си: „Не казвай на хората, че баща ти е полицай“, от страх, че ще си докара неприятности.

Сега опасенията ми са за безопасността на семейството ми и душевния ми мир. Имам родители, деца и съпруга. Те са зависими от мен. Искам да остана жив заради тях. Към кого мога да се обърна за безопасността си? Към никого!

Мой приятел, практикуващ Фалун Гонг, се опитваше много години да ме убеди да се оттегля от ККП.  Сега съм готов да слушам. Главата ми е много по-ясна. Те казват това за мое собствено добро. Каквото и да става, доброто ще бъде възнаградено, а злото – наказано. Искам да се оттегля от всички организации на ККП и да се моля боговете и будите да закрилят семейството ми. Ще използвам псевдоним, за да се оттегля от ККП на уебсайта на Epoch Times. Съжалявам, че използвам псевдоним, но съм твърде уплашен, за да използвам истинското си име, все още ми липсва кураж. Не съм сигурен, че оттегляне с псевдоним ще проработи за човек като мен, който е извършил толкова много злини. Ще увещавам съпругата и детето си също да се оттеглят.

Към 29 април 2012 г. 115 263 813 китайци са заявили отказване от членството си в ККП и принадлежащите й организации. „Туиданг“, движението за оттегляне от партията, бе вдъхновено от „Девет коментара за комунистическата партия“ – серия публикации на Epoch Times.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!