Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жертви на кампанията "борба с черното" апелират за реабилитация

След падането на Бо Шилай, бивш секретар на Китайската комунистическа партия (ККП) в мегаполиса Чонгчинг, граждани започват да твърдят, че членове на техните семейства са били хвърлени в затвора неправомерно от Бо по време на неговата кампания "борба с черното (мафията)"...

Според репортаж на радио "Свободна Азия", базиран в Пекин адвокат, Ли Джуанг казва, че напоследък членове на семействата на близо 40 жертви на кампанията "борба с черното" в Чонгчинг са ходили при него.

Според Ли Джуанг в Пекин са го намерили няколко членове на семейство, станало жертва на кампанията, при което 33 души от семейството им са пострадали. Те са твърдели, че тези техни близки са били неправомерно хвърлени в затвора по време на кампанията на Бо.

Глобите, които са им били наложени по време на кампанията варират от десетки хиляди до десетки милиони юана.

На някои от тях са били конфискувани собствености и активи за стотици милиони юана. Те са поискали да получат помощ и реабилитиране.

Американският "Вашингтон пост" съобщи, че след като Бо е започнал своята кампания  "борба с черното", над 4000 души са хвърлени в затвора.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!