Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Китайският премиер предлага да разкаже за престъпленията на Джоу Йонгканг срещу Фалун Гонг

Джоу Йонгканг (вляво) и Бо Шилай (в средата) срещу Ши Джипинг (вдясно).
Джоу Йонгканг (вляво) и Бо Шилай (в средата) срещу Ши Джипинг (вдясно). Снимка epochtimes.com

След като беше официално обявено, че Бо Шилай е в процес на разследване, цялото внимание на наблюдателите се измести върху един от висшите длъжностни лица, които го "покриват" - Джоу Йонгкан. В момента в комунистическата партия има разногласия по това как да се обясни на обществеността отстраняванете на Джоу Йонгканг от поста му...
 
Нашият източник в Пекин съобщи, че премиерът Уен Джябао предлага да се обнародват  "ужасните престъпления", който е извършил председателят на Комитета по политически и законодателни въпроси на ККП, Джоу Йонгканг относно Фалун Гонг. Става дума за престъпленията срещу последователите на Фалун Гонг  (медитативна практика, която преди 12 години бившият генерален секретар Джианг Земин обяви извън закона и започна преследване на нейните последователи, бел. ред.), включително принудително отстраняване на органи от живи хора. Това става със съдействието на Луо Ган (бивш председател на Комитета по политически и законодателни въпроси, бел. ред.) относно  фабрикацията на инцидента със "самозапалването на последователи на Фалун Гонг" и прикриване на фактите за него.
 
Въпреки това, според източници предложението на Уен не е предизвикало подкрепата на други висши ръководители в страната, които най-вече се опасяват, че оповестяването на тези факти ще доведе до "незабавния колапс на Комунистическата партия с всичките му последствия."
 
Източникът също така каза, че престъпленията на Джоу Йонгканг са отдавна известни на висшия ешелон на партията, просто "това е твърде голям нещо", което "засяга загубата на власт от комунистическата партия ", затова понастоящем сред върхушката на ККП съществуват разногласия по този въпрос.

Следващата цел - Джоу Йонгканг

След като на 10 април властите официално обявиха, че бившият председател на градския комитет на град Чонгчин, Бо Шилай е изключен от Политбюро и е обект на разследване, в китайския Интернет изведнъж периодично започна да се появява негативна информация за Джоу Йонгканг.
 
Например, някои китайски сайтове отново повдигнаха отдавна лансираната, но стриктно блокирана тема за това, че Джоу Йонгканг организирал автомобилната авария, при която загива първата му жена, за това че неговият син Джоу Пинг притежава лично богатство от 20 милиарда юана (3 млрд. долара), че Джоу Йонгканг е помогнал на Бо Шилай да закупи от Германия най-съвременната технология за подслушване и е устроил подслушването на срещите на деветте постоянни членове на Централния комитет на ККП.
 
Налице е също така информация от "източници", според която Гу Кайлан, съпругата на Бо Шилай, която е също в момента под разследване по подозрение в убийство, се опитва да избегне смъртното наказание, като е разказала за плановете на Джоу Йонгканг да заграби властта и свали Ши Джипинг (предполагаемия следващ Генерален секретар на ККП).
 
Китайският сайт в чужбина Boxun съобщи, че Комитета по политически и законодателни въпроси, която сега ръководи Джоу Йонгканг, планира да разпространи модела на преследването на Фалун Гонг и върху други социални групи. В статията се казва, че Джоу вече напълно е превърнал тази комисия в "независимо княжество", а органите за обществена сигурност, които са подчинени на тази комисия, са "лични инструменти".
 
Според анализатори всички тези "разобличения" са сигурен знак, че следващата цел която са набелязали Ху Джинтао и Уен Джябао е Джоу.
 
Източници потвърждават, че в момента на дневен ред за висшите лидери на комунистическата партия вече не е въпросът да се свали или не Джоу Йонгканг, ключ за тях е какво да правят ако режимът на комунистическата партия се разпадне след разобличаване на престъпленията на Джоу.
 
В момента, в комунистическата партия протича "домино ефект", един след друг "падат" длъжностни лица, принадлежащи към една от най-влиятелните в миналото, негласна фракция на Джянг Земин, която според някои източници през всичките тези 10 години след оставката на Джянг е имала повече власт от Ху Джинтао.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!