Следвайте "Буднаера" в Телеграм

China's Forbidden News, NTD

Членове на ЕП: "Готовност да се помогне на китайците"

Шаба Согор (член на ЕП, Румъния): "Наша отговорност е да имаме готовност да помогнем на китайците в подходящото време и с правилната позиция".

Борбата за власт по високите етажи на Китайската комунистическа партия (ККП) привлече вниманието на международната общност. Членове на Европейския парламент изразиха мнения по въпроса в интервю за NTD в Брюксел.

В опита за дезертиране на Уанг Лиджунв консулството на САЩ и в уволнението на Бо Шилай е замесен Джоу Йонгканг. Джоу е добре известен с репресиите си срещу хора и според експерти неговият ред неизбежно ще дойде.

Членове на Европейския парламент споделиха мнението си относно разгръщащата се в момента ситуация в Китай. Кристина Ожуланд, бивш министър на външните работи на Естония, заяви: "Текущите промени в политическата ситуация са реакция на бързо променящото се световно положение."

Томас Ман, висш член на ЕП от Германия: "Ясно е, че светът не се нуждае от желязната ръка на хардлайнерите."

И двамата членове на ЕП споменаха Арабската пролет. По думите им хората, изгубили правата си, със сигурност ще преминат към действия. Това е предупреждение към всички диктатори.

Томас Ман (член на ЕП, Германия): "Трябва да реализираме демокрация, вместо да оставяме диктатори да управляват страната, тъй като те винаги са в противовес на народа. Смятам, че управляващите в ККП трябва да внимават.

Ако хората установят, че няма положителни промени, много от тях ще започнат революционни демонстрации, което е началото на промяната."

Понастоящем Интернет също допринася за насърчаването на демокрация чрез разпространението на информация. Дори в страни с диктатура стремежът на хората към истината винаги може да надвие Интернет ограниченията. От посещението на Уанг Лиджун в американското консулство NTD и Epoch Times следят събитията в Китай отблизо. Затова онлайн посетителите на тези медии бързо се увеличиха няколкократно и броят им все още нараства.

Кристина Ожуланд (член на ЕП, Естония): "Младите китайци получават все повече информация и по-добро образование чрез Интернет. Убедена съм, че лидерите на ККП осъзнават, че времето им изтича, и ако не се откажат от правата си, впоследствие хората ще им ги вземат от ръцете."

Наскоро китайският Интернет отмени забраната над някои чувствителни термини, като тя бе връщана и отменяна многократно. Различни медии, свързани с отделни фракции в ККП, също публикуваха разнородни по смисъл материали. Светът следи накъде отива борбата сред ръководството на ККП и дали това ще срине режима на партията.

Шаба Согор (член на ЕП, Румъния): "Дори ако лидерите на ККП знаят, че светът трябва да се промени, те трябва да бъдат подготвени за всичко, което ще се случи."

Европейският парламент е най-голямата изборна организация в Европа. Румънският член на ЕП Шаба Согор каза, че те трябва да са готови за възможните промени в Китай.

Шаба Согор (член на ЕП, Румъния): "Наша отговорност е да имаме готовност да помогнем на китайците в подходящото време и с правилната позиция".

Членове на ЕП в Източна Европа се надяват искрено и вярват, че без ККП Китай ще има светло бъдеще.

Кристина Ожуланд (член на ЕП, Естония): Китайците, ако умните китайци наистина почувстват въодушевлението навреме, когато Китай се придвижи към демокрация и свобода, те ще направят Китай по-проспериращ".

Според Томас Ман ККП ще спечели само ако следва тенденцията на историята. Това ще е печеливша ситуация за всички.

NTD репортери Li Zi и Li Yue

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!