Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илья ИВАНОВ. Epoch Times

В Китай падна разрушителна градушка, има убити и ранени

Тежка градушка падна на 10 и 11 април в някои райони на три китайски провинции в южната и централната част на страната. Редките за тези области градушки бяха придружени от силни ветрове и светкавици. В резултат на бушуващата стихия трима души са били убити и над сто са били ранени. Повредени и унищожени са почти хиляда домове, както и многобройни електропроводи...
 
Според китайски медии градушка е ударила в провинции Джянгси, Фуджиен и Гуейджоу. Ледените зърна са били около четири сантиметра в диаметър и с тегло около 20 грама.
 
В окръг Тайджиан, провинция Гуейджоу само след 9-минутна градушка в градската болница са постъпили 53 души, двама от тях са в тежко състояние.
 
Градушка с 10-балов вятър със скорост 26.8 метра в секунда е засегнала 47 села на провинцията, оставяйки след себе си значителни разрушения. Повече от сто собственици на коли вече са подали заявления до местната застрахователна компания за възстановяване на щетите, нанесени на превозните им средства.
 
Местни възрастни жители казват, че никога не са виждали подобно нещо.
 
Според властите от градушката в провинция Гуейджоу са пострадали 63 120 души, преките икономически загуби са за 32,3 милиона юана ($ 5 000 000).
 
В провинция Джянгси градушката е отнела живота на трима души, а в различна степен са пострадали 17 000 души, 2 700 хектара обработваема земя и над 900 жилища, преките икономически загуби се оценяват на 35 милиона юана (5,5 млн. долара).

Силна градушка удари централната и южната част на Китай. Април 2012 година.
Силна градушка удари централната и южната част на Китай. Април 2012 година. Снимки от news.e23.cn

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!