Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Cheng Jing, Epoch Times

Уен Джябао настоява за реабилитация на Фалун Гонг

Уен Джябао, премиер на Китай, пристигащ за пресконференция след края на Националния народен конгрес на Китай в Голямата зала на народа на 14 март 2012 г. в Пекин, Китай. Уен настоява за прекратяване на преследването на Фалун Гонг, според вътрешен източник в Пекин.
Уен Джябао, премиер на Китай, пристигащ за пресконференция след края на Националния народен конгрес на Китай в Голямата зала на народа на 14 март 2012 г. в Пекин, Китай. Уен настоява за прекратяване на преследването на Фалун Гонг, според вътрешен източник в Пекин. (Lintao Zhang / Getty Images)

"Без упойка, на живо събиране на човешки органи и продаването им за пари, може ли човешко същество да направи такова нещо?", е попитал премиерът Уен Джябао по време на вътрешна среща на партийните лидери, на която е настоял да се прекрати преследването на Фалун Гонг с репарации за членовете на медитативната практика, твърди вътрешен източник...



Но на неговото предложение се противопоставят Джоу Йонгканг и фракцията на бившия лидер на режима Джянг Земин (Jiang Zemin, Цзян Цзъмин). Джянг започва преследването през 1999 г., а като министър на Обществена сигурност (2003-2007) и ръководител на мощния Комитет по политически и законодателни въпроси (2007-до момента) Джоу е силно замесен в осъществяването на кампанията на Джянг.

Според сведенията Ху Джинтао не е коментирал предложението на Уен.

Когато Уанг Лиджун, бивш началник на полицията в Чонгчинг и дясна ръка на Бо Шилай, бивш партиен лидер на Чонгчинг и бивш член на Политбюро, се опита да дезертира в американското консулство на 6 февруари, той привлече международното внимание към акта на принудително събиране на органи приживе от практикуващи Фалун Гонг от страна на китайския режим.

Смята се, че Уанг е сериозно замесен в това зверство. В реч през 2006 г. той се хвали със своето съблюдаване на "хиляди" операции по отнемане на органи като шеф на полицията в Джинджоу (Jinzhou), провинция Ляонинг (Liaoning), макар да не споменава точно думите "отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг".

Бо Шилай е управител на провинция Ляонинг за периода 2000-2004 г. Отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг бе разкрито за първи път през 2006 г. в провинция Ляонинг, наречена "епицентър" за отнемане на органи в Китай.

Сега Уен осъди отнемането на органи и участието на Бо Шилай в него по време на вътрешна среща в Джонгнанхай във връзка с инцидента на Уан Лиджун.

"Без упойка, на живо събиране на човешки органи и продаването им за пари, може ли човешко същество да направи такова нещо?", е попитал Уен по време на тази среща на партийните лидери, съгласно вътрешен източник. "Такива неща са ставали в продължение на много години. Ние сме на път да се пенсионираме, но този въпрос все още не е решен."

"Сега, когато инцидентът с Уанг Лиджун стана известен на цял свят, да се използва това, за да се накаже Бо Шилай. Разрешаването на проблема с Фалун Гонг трябва да е естествен избор", цитира източникът думите на Уен.

Отблокирани търсения


Информацията, че Уен е поискал от топ партийни лидери да се реабилитира Фалун Гонг, намери потвърждение в наскорошното поведение на китайския Интернет.

Обикновено термини, свързани с Фалун Гонг, са сред най-строго цензурираните в Китай, но през третата седмица на март те бяха отблокирани. Някой в ​​китайския режим позволи търсенията за Фалун Гонг да са законни или желаеше да изложи злодеянията около преследването на практиката.

Така около 2 часа през нощта на 21 март (пекинско време) в Baidu не бе цензурирано търсенето за "Джуан Фалун", основната книга на Фалун Гонг. Baidu показа информация от официалния сайт на Фалун Гонг, включително изображения на Ли Хонгджъ  (основателя на Фалун Гонг), емблемата на Фалун Гонг и снимки на медитиращи Фалун Гонг практикуващи.

Също така информация е открита около 20:00 ч. на 23 март (пекинско време) на Baidu за "Кървава реколта". Това е книга на Дейвид Килгор и Дейвид Матас, които описват подробно своите разследвания относно принудителното събиране на органи на живо от практикуващи Фалун Гонг. Baidu показа информация относно отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг, включително и статия за пресконференция за книгата.

Освен това вечерта на 23 март (пекинско време) на Baidu се показа статия, озаглавена "Свидетели на събиране на органи на живо" при търсене с ключови думи "Уанг Лиджун събиране на живо". Статията обсъжда преследването на практикуващите Фалун Гонг и изземането на на техните органи приживе.

Пак на 23 март търсене на Baidu с ключови думи "Лъжлив огън (False Fire)" връщаше видео програма на телевизия Ню Танг Дайнести (NTD), разобличаваща пропагандата на китайския режим относно твърдението за самозапалване на петима практикуващи Фалун Гонг на площад “Тянанмън” през 2001 г.. Видеото на NTD показва, че инцидентът, силно пропагандиран от държавните китайски медии, е инсцениран.

Ши Зангшан, китайски експерт във Вашингтон, заяви пред ​​Epoch Times, че на Ху Джинтао и Уен Джябао им липсват достатъчно политическа и морална власт, за да се борят с фракцията на Джянг Земин, ако използват само корупция и вътрешна борба като подходи.

Ши смята, че Ху и Уен трябва да продължават да разкриват престъпленията на Джанг Земин и Джоу Йонгканг. Така Ху и Уен ще получат морално превъзходство във вътрешнопартийната борба, и когато общественото мнение се обърне срещу фракцията на Джянг, усилията на Ху и Уен ще могат да се увенчаят с успех.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!