Иля Иванов, Великая Эпоха

Партийните медии в Китай публикуваха снимки от рухването на КПСС

Фото: Партийните медии в Китай публикуваха снимки от рухването на КПСС с намек за положението в Китай

В официален китайски уебсайт изведнъж се появиха снимки на събитията около рухването на Комунистическата партия на Съветския Съюз (КПСС) с коментари, които по-рано партийните издания не са си позволявали. Всичко това идва на фона на слуховете за предстоящ преврат в страната...
 
На 30 март сайта Sina.com публикува значително количество снимки, запечатали събитията отпреди повече от 20 години, свързани с разпада на КПСС. Необичайни в този момент изглеждат коментарите към тези снимки.
 
Обикновено медиите на Китайската комунистическа партия (ККП) се опитват да покажат причините за разпадането на КПСС без да се обвързват с текущата ситуация в страната, а по-скоро да покажат, че ККП си е извлякла правилните поуки от печалния опит на бившия си "голям брат" и върви напълно по друг път.
 
Този път обаче текстът под снимката гласи: "На 25-ти декември преди 20 години съветският лидер Горбачов обяви, че напуска президентския пост и Червената империя е напълно погребана. Смъртта на Червената империя се ускорява от дългото едновластие и корупция на лидерите на комунистическата партия."
 
В момента в Китай излиза на повърхността вътрешнопартийната борба и все по-широко се разпространяват и подемат слухове за това, че в Пекин се готви държавен преврат. Този начин на подаване на информация за разпадането на КПСС и Съветския съюз (СССР) от пропагандните органи на ККП според много китайски блогъри е още едно потвърждение, че тези слухове може скоро да станат реалност.

Партийните медии в Китай публикуваха снимки от рухването на КПСС с намек за положението в Китай
Партийните медии в Китай публикуваха снимки от рухването на КПСС с намек за положението в Китай
Партийните медии в Китай публикуваха снимки от рухването на КПСС с намек за положението в Китай

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!