Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Epoch Times Editorial Board

Борбата в Пекин: Предвестник на края на ККП (Част 2)

Преследването на Фалун Гонг e към края си, полагайки основите на един стабилен Китай

Ставаме свидетели на една огромна промяна. Хората вътре и извън Китай трябва да се подготвени.
Ставаме свидетели на една огромна промяна. Хората вътре и извън Китай трябва да се подготвени. (Photos.com)

(Част 1)


Хората вътре и извън Китай трябва да се подготвени. [...] Лица, групи и нации по света се сблъскват в този момент с тест за техния морал и съвест. Ще подкрепят ли преследването на китайския народ? Ще използват ли доказателствата, събрани от самите тях или получени от китайски служители? Ще подкрепят ли справедливостта и основните човешки права? Всеки индивид, организация и правителство има определена роля. Надяваме се, че всеки ще избере праведността и доброто, проправяйки си път към едно красиво бъдеще. Сега ставаме свидетели на една огромна промяна...


Взети заедно, тези пропуски доказват, че инцидентът е измама. Като например клиповете с мъжа, идентифициран като "Уан Джиндонг". Той е показан с горящи дрехи, но косата му е непокътната, въпреки че човешкият косъм е много лесно запалим. Между краката му има пластмасова бутилка от Sprite, за която бе казано, че съдържа бензин, с който се е самозапалил. Но огънят не е стопил бутилката, нито дори етикетът й е почернял, и съдържанието й не се е запалило. Анализ на гласовете във видеоклипа показа, че трима различни актьори са били използвани, за да играят ролята на Уанг Джиндонг в различните интервюта.

Брутално преследване


За да принуждават практикуващи Фалун Дафа да се откажат от вярата си в Истинност, Доброта и Търпимост (основните принципи на практиката), полицията на китайския комунистически режим използва над 40 вида изтезания.

Всяко едно от тези изтезания надвишава това, което обикновено може да издържи човешкото тяло. Много хора наричат ​​превъзпитанието чрез трудови лагери и центрове за задържане "ад" или "подземията на дявола". Фалун Дафа практикуващите са често лишавани от сън в продължение на дни, жестоко пребивани, удряни с електрошокови палки, изнасилвани и хранени насилствено (най-често срещаната причина за смърт при изтезанията). Много от тях са били инжектирани с лекарства, които увреждат централната нервна система.

Принудително събиране на органи приживе


През 2006 г. канадският адвокат по човешките права Дейвид Матас и бившият канадски държавен секретар (за Азиатско-Тихоокеанския регион) и главен прокурор Дейвид Килгор бяха поканени от Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг, да проведат независимо разследване на обвиненията, че китайският режим отнема насилствено органите на живи практикуващи Фалун Дафа.

Килгор и Матас установиха, че за период от шест години (от 2000 до 2005 г.) в Китай са извършени 41 500 трансплантационни операции, за които режимът не може да докаже кои са източниците на органи.

В своя доклад “Кървава реколта” те стигат до следното заключение: "Вярваме, че е имало и продължава да има мащабно събиране на органи от практикуващи Фалун Дафа. ... Много човешки същества, принадлежащи към една мирна доброволна организация, обявена за незаконна преди осем години от президента Джянг, решил, че тя може да застраши господството на Китайската комунистическа партия, са били всъщност екзекутирани от лекари за техните органи."

Преследването се изнася на Запад


Г-н Чен Йонглин, бивш консул по политическите въпроси в Сидни, Австралия, свидетелства през юли 2005 г. пред Комитета по външните работи на Камарата на представителите в САЩ относно усилията на китайския режим да потиска Фалун Дафа практикуващи извън Китай.

"Войната срещу Фалун Дафа е една от основните задачи на китайските мисии в чужбина", коментира г-н Чен. "Въпросът с Фалун Дафа е приоритет на работата на консулствата, която е ежедневна и дългосрочна."

Тази кампания срещу Фалун Дафа заплашва върховенството на закона в свободните общества.

Безредие, ужас и позор

Преследването на Фалун Дафа донесе на Китай вътрешна разруха и позор в чужбина.

Усилията за осъществяване на преследването са довели до израждане на правната система в страната. Терор и корупция управляват държавата заради интересите на една клика в ККП.

Преследването засили властта на някои длъжностни лица и те започнаха да използват своята нова власт, за да ограбват хората, предизвиквайки вълна от корупция. Недоволство цари навсякъде, като има широка ненавист към богатите и длъжностните лица.

Политологът Мъри Скот Танер е изчислил, че през 2008 г. в Китай е имало 120 000 масови инцидента. Позовавайки се на официалната статистика, проф. Шие Йеланг от Пекинския университет посочи, че през 2009 г. са станали 230 000 масови инцидента. Броят на протестите расте бързо с всяка изминала година.

Междувременно държавните служителите изнасят своите богатства и семейства извън Китай, подготвяйки се за бягство, преди корабът на държавата да потъне.

Преследването на Фалун Гонг е непоносима тежест и за финансите на нацията. В по-ранните дни от него Джянг Земин мобилизира еквивалента на една четвърт от БВП на Китай, за да го осъществява.

На 5 март бюджетът за "поддържане на стабилност" в Китай бе обявен на стойност от 701,8 милиарда юана ($111,3 млрд.), което е повече от военния бюджет от 670,2 млрд. юана ($106,3 млрд.) за страната.

Действията на Комитета по политически и правни въпроси ((PLAC) направиха за посмешище призивите на Ху Джинтао и Уен Джябао за "хармонично общество". Благодарение на PLAC,за Ху и Уен е дори трудно да изразят мнението си извън Джонгнанхай (администрацията на ККП).

Трансформацията на PLAC от страна на Джянг се превърна във фон за голямата амбиция на Бо Шилай да се възползва от управлението на ККП. PLAC е Дамоклев меч, надвиснал над всички останали служители на ККП. По всяко време той може да посече някои от тях, включително Ху и Уен.

В международно отношение това преследване накърни силно имиджа на китайската държава. Ръководството в Пекин е силно осъждано от международната общност и протести има навсякъде където висши китайски служители отиват на посещения. Тези, които са дълбоко замесени в преследването, са съдени за геноцид и престъпления срещу човечеството - като Бо Шилай например, към когото са предявени съдебни искове в 13 страни по света.

Рядка историческа възможност


Донасяйки редица бедствия за Китай, преследването се провали и скоро ще приключи. Обетът на Джянг Земин през юли 1999 г. да "елиминира Фалун Дафа до три месеца" се оказа само празни приказки.

Десетки милиони практикуващи Фалун Дафа в Китай продължават да вярват в истинност, доброта и търпимост. Въпреки бруталното преследване, те продължават да обясняват на широката общественост мирно и разумно какво е Фалун Дафа и как е преследван.

Въпреки строгата ККП блокада на новини и на Интернет в Китай, фактите за 1400-те случая, за "самозапалването" на площад “Тянанмън”, за събирането на органи от живи практикуващи Фалун Дафа сега се разпространяват широко в континенталната част на Китай.

Настоящите вътрешни борби принуждават Ху Джинтао и Уен Джябао да направят избор. Или да надделеят над фракцията начело с Джоу Йонгканг, или да загубят властта, а може би и живота си.

Този избор крие една голяма и очевидна възможност. Ако и други високопоставени служители използват правомощията си за добро, ако популяризират фактите относно престъпленията на Джянг Земин, Джоу Йонгканг и Луо Ган, и сложат край на преследването на Фалун Дафа, те ще помогнат за възстановяване на нормалното състояние на китайското общество.

Това ще бъде добре както за страната, така и за нейния народ. Наличието на лидери, които имат моралната решителност да направят каквото е редно, ще възстанови доверието на хората и ще стабилизира обществото. Ху и Уен ще получат висока признателност.

Такава историческа възможност няма да съществува никога вече.

Ако Ху и Уен пропуснат тази своя възможност и продължат да бездействат, това най-неизвинимо престъпление на преследването на Фалун Дафа ще ги преследва безмилостно.

Нови основи


Повече от 100 милиона китайски Фалун Дафа практикуващи, членовете на техните семейства, както и стотиците милиони китайци, които се пробуждат за злото на ККП и добротата на Фалун Дафа, представляват най-стабилната основа на китайското общество.

Такава голяма част от населението отразява обществената воля за мирен преход от политическия режим на Китай. Ху и Уен не могат да предотвратят края на ККП, колкото и да се опитват. Но поне имат шанса да спасят себе си и много други служители на ККП от злата съдба, която ще съпроводи краха на ККП. Всичко зависи от това как се справят с преследването на практикуващите Фалун Дафа и с престъпниците, отговорни за това преследване.

Цялата нация ще открие нов път за своето бъдеще. Стига китайците да възстановят своите традиционни нравствени ценности, обществото определено ще бъде по-стабилно. Новият Китай със своите добросърдечни хора няма никога да изпадне отново в хаос.

Справедливостта ще възтържествува


Когато Съветският съюз се разпадна, хората по целия свят бяха поразени. ККП е избила над 80 милиона китайци и преследва стотици милиони. Тя все още преследва брутално добросърдечните практикуващи Фалун Дафа. С непрекъснатото повишаване на честотата на протести и с повече от 100 милиона души, отказали се от ККП и нейните дъщерни организации, всеки може да види, че разпадането на ККП е неизбежно и много близо.

Хората вътре и извън Китай трябва да се подготвени.

Справедливостта има дълги ръце. Основните извършители - Джянг Земин, Джоу Йонгканг, Луо Ган и останалите ще бъдат изправени на съд, където ще бъдат изложени всичките им престъпления. Изправянето на най-големите виновници пред съда и наказването на всички участващи престъпници е необходима стъпка след слагане края на преследването. Хората по света трябва да станат свидетели на Небесния принцип, че доброто се възнаграждава с добро, а злото бива наказвано.

За тези комунистически служители, които са участвали или все още участват активно в преследването, но все още имат някаква съвест, предлагаме да се покаят искрено и да спрат веднага да правят зло: Запазете всички доказателства за преследването и използвайте подходящи канали, за да публикувате доказателства за други длъжностни лица, които са извършили престъпления срещу практикуващи Фалун Дафа.

Примерите с Уанг Лиджун и Бо Шилай може да помогнат на такива служители да осъзнаят, че техните престъпления ще бъдат разобличени рано или късно - или от съвестни хора, или от техните колеги, комунистически служители в борбата за власт.

Веднага след като длъжностните лица почувстват заплаха за своята лична безопасност при вътрешните борби, те ще действат както Уанг Лиджун и ще предоставят на вниманието на света доказателства срещу бившите си съучастници.

Надяваме се, че тези комунистически служители, които все още преценяват ситуацията, ще започнат да разбират ужасяващата, мафиотска природа на ККП и ще видят, че тя ще се разпадне в най-близко бъдеще. Оттеглянето и дистанцирането от ККП е най-мъдрият избор.

Лица, групи и нации по света се сблъскват в този момент с тест за техния морал и съвест. Ще подкрепят ли преследването на китайския народ? Ще използват ли доказателствата, събрани от самите тях или получени от китайски служители? Ще подкрепят ли справедливостта и основните човешки права?

Всеки индивид, организация и правителство има определена роля. Надяваме се, че всеки ще избере праведността и доброто, проправяйки си път към едно красиво бъдеще. Сега ставаме свидетели на една огромна промяна.

Оригиналната статия на китайски език

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!