Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Wu Xue'er, Li Zhen & Liang Lusi, Epoch Times

"Вълк е на власт, жителите на Хонконг са бесни"

Люнг Чун-инг е един от комунистическите лидери в Хонконг

Хиляди продемократични активисти протестираха в Хонконг на 1 април срещу правителствената политика за гласуване и избор на Люнг Чун-инг - широко смятан за член на Китайската комунистическа партия - за нов глава на изпълнителната власт в Ханконг.
Хиляди продемократични активисти протестираха в Хонконг на 1 април срещу правителствената политика за гласуване и избор на Люнг Чун-инг - широко смятан за член на Китайската комунистическа партия - за нов глава на изпълнителната власт в Ханконг. (Dale de la Rey/AFP/Getty Images)

Хонконг - На 25 март малък брой предопределени избиратели избра нов глава на изпълнителната власт на Хонконг, а на 1 април се проведоха масови протести, искащи оставката му. Протестиращите казват, че не искат да бъдат управлявани от член на Китайската комунистическа партия (ККП) и искат ККП да спре да се намесва в изборите на Хонконг и да не подкопава принципа за "една държава, две системи"...


Според организатора на протеста Граждански фронт за човешките права (CHRF) на Хонконг в протеста са взели участие около 15,000 души. Съотношението на полицията към протестиращите е било 1 към 1.

Протестът и бил воден от група млади хора, носещи червени шапки и гигантски банер наподобяващ вълча кожа, на който пише: "Вълк е на власт, жителите на Хонконг са бесни". Новият глава на изпълнителната власт Люнг Чун-инг е наречен “вълк” от местните медии и жители за това, че е таен член на ККП.

Противоречива книга може да е разпалила пламъците за този протест. Бивш член на ККП, Флоренс Люнг Mo-хан твърди в новата си книга “Времето ми в подмолната Комунистическата партия на Хонконг”, че тайни членове на ККП са проникнали до високи нива в правителството на Хонконг, директно контролиращи основни решения, засягащи живота на хората в Хонконг.

Книгата на Люнг Мо-хан е публикувана само шест дни преди избирането на главата на изпълнителната власт в Хонконг.

Книгата на Люнг Mo-хан също твърди, че няколко високопоставени държавни служители на Хонконг са също тайни членове на ККП. Като например главният секретар на администрацията Стивън Лам Суй-лунг, президентът на Законодателния съвет Джаспер Тсанг Йок-синг, и секретарят по вътрешните работи Цанг Так-синг.

Протестиращите студенти направиха за парада надгробна плоча, символизираща смъртта на демокрацията в Хонконг.

Студенти направиха надгробна плоча, символизираща смъртта на демокрацията в Хонконг.
Студенти направиха надгробна плоча, символизираща смъртта на демокрацията в Хонконг. (Pan Jingqiao. / Epoch Times)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!