Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Китайската полиция устройва засада в ресторант за практикуващи Фалун Гонг

Повече от 20 практикуващи преследваната от китайския комунистически режим  медитативна практика Фалун Гонг са били арестувани в окръг Чинюн, провинция Шандонг, по време на новогодишно празненство. Понастоящем повече от 10 от тях са изпратени в трудови лагери, някои са били освободени, като са били заставени да платят големи суми...

Тази информация стана известна едва наскоро. На 3ти февруари над 20 практикуващи Фалун Гонг се събират в ресторант, за да отбележат китайската Нова година. Оказва се, че там полицията им е подготвила засада.

Според информация от наши източници полицията е научила за плановете им чрез подслушване на телефони. За участието в тази операция е била мобилизирана почти цялата областна полиция. Около ресторанта са били временно инсталирани камери за наблюдение.

Практикуващите Фалун Гонг са пристигнали в ресторанта, където имало вече много полиция, и когато сервитьорите донесли поръчаната храна сагата започнала. Към ресторанта се насочили няколко полицейски коли, а полицейските служители, които били вече вътре, нападнали хората и започнали да ги завличат в полицейски автобус, заснемайки всичко на камера.

Според източник, свидетел на събитието, всичко изглеждало така, сякаш арестували опасни престъпници, а не привърженици на мирна медитативна практика, които изхождайки от принципите на своето учение никога не отговарят на удара с удар и на ругатнята с ругатня.

Задържаните били откарани в различни полицейски участъци.

В момента няма информация за всички, но се знае, че повече от десет души са били изпратени в трудовия лагер в град Джинан, някои от тях са били освободени по здравословни причини. Роднини полицаи казват, че те са били арестувани за така нареченото "незаконно събрание на Фалун Гонг", но не им е показана никаква заповед за арест, нито протокол от задържането.

Месец след арестуването си Ли Шуся е осъдена на 1 година и 9 месеца изправителен труд.

На същият срок са осъдени на 20 февруари Ли Чаочен и Уанг Шенхуа. При все това властите не са съобщили нищо на семействата им. Те научили за присъдата, когато пристигнали в полицейското управление, за да търсят своите близки.

След арестуването й Шин Шумей е разпитвана цяла нощ. В резултат на това тя е с частично парализирани крайници. Полицията изнудила семейството й да плати 10 000 юана (1600 долара) и  я освободила.

Шин Еншя е била измъчвана в продължение на две денонощия на "леглото на мъртвеца" (ръцете и краката се връзват за ъглите на леглото и човек се намира в полувисящо разпънато състояние), а на 12 февруари е била прехвърлена в център за задържане в град Джечоу. От лошата храна там тя започва да повръща кръв. Няколко дни по-късно тя съвсем отслабва и почти не може да ходи. Едва след това е изпратена в болница, където губи съзнание няколко пъти. Въпреки това още на втория ден отново я вземат и откарват в трудовия лагер на Джинан. Но в лагера не я приемат заради здравословното й състояние и полицията я пуска да си отиде у дома, принуждавайки семейството й да заплати 10 000 юана.

Шен Гуин този ден е била в ресторанта със сина си, който не се занимава с Фалун Гонг. Но полицията арестува и него, и взема колата му на стойност над 300 000 юана (47 600 долара). Синът е бил в центъра за задържане в продължение на повече от 20 дни. От семейството са изискали 50,000 юана и едва след това са освободили сина на Шен, връщайки и автомобила. Самата Шен е изпратена в "клас за промяна", защото отказала да подпише писмо за отказ от своите убеждения.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години, поради силно позитивния си ефект върху здравето на хората. Скоро след това управляващият комунистически режим в страната установява, че броят на практикуващите Фалун Гонг надвишава броя на членовете на управляващата комунистическа партия, и при това популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Фалун Гонг е обявена за незаконна в Китай. Репресиите и преследването на Фалун Гонг в Китай все още продължават, придружени от арести, затвори и мъчения, които в някои случаи водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!