Следвайте "Буднаера" в Телеграм

falun-bg.info

Съчуан: Привърженичка на Фалун Дафа починала в следствие на репресиите в Китай

Джу Ифан била служителка в администрацията на град Гюнан в првинция Съчуан. Тя била арестувана заради това, че практикувала практиката за подобряване на духа и тялото Фалун Гонг (Фалун Дафа). В последствие тя е осъдена на затвор.

Джу била арестувана през април 2006 г. и осъдена на седем годишна присъда в женския затвор в град Чънду, првинция Съчуан. Преди прехвърлянето й в затвора, тя прекарала седем месеца в център за задържане, където била подложена на различни видове мъчения.

В затвора изтезанията станали още по-жестоки. Често и нанасяли побой и дълго време я заключвали с белезници в неудобни пози. Тялото й не издържало, и след като се появила опасност за живота й , тя била изпратена в болницата на затвора.

Въпреки това, положението й не се подобрило, тъй като в болницата физическите изтезания били заменени с изтезания с лекарства. Тя била принуждавана да взима неизвестни медикаменти, в следствие на което, много отслабнала, стомахът й се подувал, а вените й започнали да атрофират от прекомерно честите инжекции.

Синът й отишъл на свиждане през юни 2009 г. и не могъл да я познае.

Скоро след това, лекарите казали, че й остават няколко дни живот. Роднините й помолили властите да я пуснат в къщи. Служител от местното Управление 6-10 (държавна структура, създадена специално за преследването на Фалун Гонг), лично дошъл в болницата да се увери, че жената няма да живее дълго. Едва след това той разрешил на роднините да я приберат в къщи.

Извън затвора Джу започнала отново да се занимава с Фалун Гонг и постепенно се възстановила.

Властите разбрали за това и през януари 2011 г. в дома й отново нахлула полиция, която имала намерението да я арестува и отведе в затвора, за да продължи с излежаване на присъдата си. Джу, обаче, избягала от дома си, за да избегне повторното си арестуване. Така, тя останала без дом.

Лишенията и трудностите които преживяла, и това, че накрая останала без дом, отново довели до ново влошаване на нейното здраве.

Джу Ифан починала на 48 години на 6 март 2012 г.

По: http://www.epochtimes.ru/content/view/59398/4/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!