Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Matthew Robertson, Epoch Times

Уанг Лиджун заподозрян в отнемане на органи от Фалун Гонг (Част 1)

Д-р Цууей Хуанг от Фалун Дафа Асоциацията във Вашингтон на 13 февруари помоли американското правителство да изнесе информацията за принудително отнемане на органи, за която бе съобщено, че е получена от Уанг Лиджун.
Д-р Цууей Хуанг от Фалун Дафа Асоциацията във Вашингтон на 13 февруари помоли американското правителство да изнесе информацията за принудително отнемане на органи, за която бе съобщено, че е получена от Уанг Лиджун. (Epoch Times)

Уанг Лиджун (Wang Lijun), бивш полицейски ръководител и зам.-кмет на Чонгчинг, може да е участвал или да е ръководил отнемане на органи от китайски затворници на съвестта, според ново съобщение на организация за човешки права, която разследва преследването на Фалун Гонг.

Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) свързва Уанг Лиджун с отнемане на органи от затворници в съобщение от 15 февруари, за което Epoch Times съобщи по-рано. Организацията го свързва и с преследването на Фалун Гонг и предполага, че тези две дейности на Уанг са свързани.

Проучвания и екзекуция

От май 2003 г. до юни 2008 г. Уанг Лиджун е ръководител и партиен секретар на бюрото по обществена сигурност в град Джинджоу (Jinzhou), а от 2004 г. нататък е и зам.-кмет. Въпреки това той явно известно време е бил ангажиран с неофициални задължения.

Уанг е бил и директор на Центъра за психологически изследвания на място (On-Site Psychology Research Center/ OSPRC) към бюрото по обществена сигурност на Джинджоу, с който споделяли една сграда.

Първият достъпен в интернет доклад за тази организация е от 2005 г., когато Liaoshen Evening News правят подробна презентация на дейностите на OSPRC. Центърът е бил натоварен с екзекуцията на двама престъпници, на която присъствали репортерът и група експерти. Според репортажа установката била като научна лаборатория за изследвания.

„Изследователският център“, според този репортаж, се превърнал в място за екзекуции, където изследователи и експерти можели да наблюдават „целия процес на изпълнение на смъртна присъда на престъпник чрез смъртоносна инжекция“.

Данните, събирани от тези екзекуции, щели „да допринесат много за изследването на обекти като процеса на умиране на престъпник, психологичните промени преди и след инжектиране на здрав човек, остатъчните токсини в различните органи след инжектирането на токсина, психологическите промени у човек, изправен пред смъртта, трансплантация на органи след инжектиране“ и т.н., според превода на WOIPFG на репортажа на Liaoshen Evening News.

През 2006 г., когато Уанг получава награда за усилията си по отнемане на органи, той описва своя „център за изследвания на място“ като „сцена на трансплантации, самото място на анатомизиране, самото място на трансплантиране на органите в пациента“, според статия, публикувана в уебсайта на Dragon Design Foundation. Наградата на Уанг е предоставена от Фондацията за наука и технологии Guanghua - неправителствена организация, свързана с Dragon Design Foundation, според персонала на последната. При разговор по телефона персоналът на нито една от организациите не можа да обясни повече за наградата, като казаха единствено, че тя вече не се връчва.

WOIPFG твърди, че според нейно разследване Уанг е контролирал проект, наречен „Трансплантации на органи от донори, подложени на инжектиране с медикаменти“, в който са били замесени няколко университета и военни болници. Предоставена е снимка на постер или рекламен материал с „OSPRC“ в заглавието и подробности за трансплантите от подложени на инжектиране донори.

Продължение...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!