Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Matthew Little, Epoch Times

Отговорността за преследването преследва лидерите на ККП (Част 2)

Част 1

Отговорността за преследването преследва лидерите на ККП

Контролиране на приемствеността


Джянг Земин (Jiang Zemin, Дзян Дзъмин) се издигна на власт, подкрепяйки желанието на Денг Шяопинг (Deng Xiaoping, Дън Сяопин) да се справи със студентските протести (4 юни 1989 г.) на площад Тянанмън (Tiananmen). Тъй като Джянг бе замесен в репресиите срещу студентите, Денг можеше да се довери на Джянг да стане негов приемник. Джянг не би могъл в бъдеще да използва кръвопролитията на Тянянмън срещу Денг, без да забърка и себе си...

Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang) и Бо Шилай (Bo Xilai) получиха властта по подобен начин, подкрепяйки кампанията на Джянг срещу Фалун Гонг. Сега, с наближаването на 18-тия конгрес на Китайската комунистическа партия (ККП), ключовият въпрос за Джоу с напускането му на Постоянния комитет и поста му директор на Политическия и законодателен комитет, и за пенсионирания Джянг, е да се уверят, че те и техните подчинени няма да бъдат държани отговорни за престъпленията им срещу Фалун Гонг.

Дисидентският сайт Boxun съобщи, че Уанг Лиджун (Wang Lijun) е разказал в американското консулство в Ченгду за опита за държавен преврат, който Бо планирал.

Говори се, че Джоу Йонгканг е заговорничил с Бо в крайна сметка да измести Ши Джинпинг (Xi Jinping) от ръководството на Китайската комунистическа партия (ККП).

Според предполагаемия заговор на Джоу и Бо, Джоу е трябвало да уреди назначаването на Бо в Постоянния комитет и тогава Бо да го замести като директор на Политическия и законодателен комитет. От това високо място, което контролира всички полицейски сили на китайския режим, Бо би имал властта в правилното време да изтласка Ши.

Публикацията на Boxun получи потвърждение от американски чиновник, цитиран от Бил Гертц (Bill Gertz), който говори за противопоставянето на Джоу и Бо срещу Ши.

Според източника на Гертц „Уанг притежава безценна информация за настоящата борба за власт в Китай и за усилията на консерватори, като Джоу Йонгканг и Бо Шилай, да попречат на гладкото поемане на поста от Ши Джинпинг“.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!