Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Helena Zhu, Epoch Times

Изложени на голям риск китайци изпращат поздрави на основателя на Фалун Гонг

Картичка от жители на град Тайян (Tai'an), провинция Шандонг, на която пише: "Учителят Ли Хонгджъ разпространява Фалун Дафа, за да се спасят съзнателните същества, неговото милосърдие се разпространява из Вселената".
Картичка от жители на град Тайян (Tai'an), провинция Шандонг, на която пише: "Учителят Ли Хонгджъ разпространява Фалун Дафа, за да се спасят съзнателните същества, неговото милосърдие се разпространява из Вселената". (minghui.org)

Все повече хора от континенталната част на Китай изразяват благодарността си към основателя на духовната практика Фалун Гонг, въпреки големия риск за собствената си сигурност.

От 2001 г. насам последователите на Фалун Гонг в Китай изпращат всяка година десетки хиляди специално изработени поздравителни картички по време на китайската Нова година на основателя на практиката, г-н Ли Хонгджъ.

В допълнение към тези поздравления идват и тези от хора в континенталната част на Китай, които не се занимават с Фалун Гонг, но изпитват необходимостта да изкажат благодарност на Ли - въпреки репресиите на китайския режим спрямо практиката. Един от експертите по тоталитаризма казва, че тези поздравления са "много смислени", едновременно нанасящи удар на Китайската комунистическа партия (ККП) и насърчаващи хората в Китай да изразят своя глас.

Картичка от служители в адвокатска кантора в провинция Шандонг, на която пише: "Славното разпространение на Фалун Дафа е благословия за всички същества."
Картичка от служители в адвокатска кантора в провинция Шандонг, на която пише: "Славното разпространение на Фалун Дафа е благословия за всички същества." (Minghui.org)
Жители на град Ченджоу (Chenzhou), провинция Хунан, изпращат своите поздрави на Ли Хонгджъ. Картичката гласи: "Пожелаваме на Учителя Ли щастлива Нова година! Благодарим Ви за Вашите саможертви, които сте извършили за спасението на съзнателните същества."
Жители на град Ченджоу (Chenzhou), провинция Хунан, изпращат своите поздрави на Ли Хонгджъ. Картичката гласи: "Пожелаваме на Учителя Ли щастлива Нова година! Благодарим Ви за Вашите саможертви, които сте извършили за спасението на съзнателните същества." (Minghui.org)

Г-н Ли преподава Фалун Гонг (също известен като Фалун Дафа) за първи път през 1992 г. в Чангчун (Changchun), Китай. Практиката включва изпълняването на медитативни упражнения и живот спрямо нравствени учения, основаващи се на принципите истинност, доброта и толерантност. Фалун Дафа се разпространява изключително бързо, като в началото на 1999 г. висш държавен служител от Китайската национална спортна комисия заявява, че с практиката се занимават 100 милиона души.

Разгледаните от Epoch Times поздравления от хора, които не практикуват Фалун Гонг, изразяват предимно благодарност към г-н Ли за неговите "състрадание и доброта". Те са изпращани по имейл до сайт на Фалун Дафа от хора от всички сфери на обществото - от деца и студенти до специалисти и пенсионери.

Добрите пожелания идват от толкова далеч на север като Великата планинска верига Кинган на границата между Китай и Русия, а на юг чак до историческия град Шаогуан (Shaoguan) в провинция Гуангдонг (Guangdong). Някои от картичките са изработени с компютри, докато други включват оригинална калиграфия и рисунки или представляват просто кратка бележка.


Благодарност

"Учителю Ли, благодаря Ви за упорития труд", пише в приветствено послание на сайта на Фалун Дафа - minghui.org, написано от роднини на практикуващ Фалун Дафа от източната китайска провинция Шандонг (Shandong). "В продължение на повече от едно десетилетие ставаме свидетели със собствените си очи на красотата и чудото на Фалун Дафа. Същевременно сме свидетели на поквареността и измамливостта на Китайската комунистическа партия."

"Състраданието и всеотдайността на практикуващите Фалун Дафа са трогнали всички около тях. Те дават възможност на все повече хора да се запознаят с истинската ситуация ... да изберат състрадателната и добра страна, и да ни позволят да видим бъдещето на Китай. Благодаря Ви, състрадателни и велики Учителю Ли."

В най-североизточната част на Китай децата на възрастна жена, която практикува Фалун Дафа в Джамуси (Jamusi), провинция Хейлонджянг (Heilongjiang), изпратиха поздрави на г-н Ли в благодарност за разпространението на благотворната практика.

"Вече повече от 10 години майка ни е в добро здравословно състояние. Всичко това се дължи на Фалун Дафа. В този празничен сезон пожелаваме на Учителя Ли щастлива Нова година!"

Леви Броуди - жител на Ню Йорк, който практикува Фалун Дафа от 1999 г. насам и е изпълнителен директор на Информационния център на Фалун Дафа, коментира в телефонно интервю, че мнозинството от изпратилите поздрави са свидетели на това как техните приятели, семейства и колеги стават по-здрави и уважаващи себе си, след като започнат да практикуват Фалун Дафа.

"Смятам, че когато хората виждат как другите се трансформират благодарение на практиката и се облагодетелстват от нея, те започват да осъзнават нейната стойност", каза той.


Традиционни китайски ценности

По думите на г-н Броуди има и друга категория хора, които пишат на г-н Ли, след като са успели да видят "по-голямата картина, като например упадъка на китайското общество".
Броуди посочи, че тази група от хора уважава и се възхищава на Фалун Гонг и г-н Ли за тяхното утвърждаване на традиционните китайски ценности и култура.

"Благодарим Ви, велики Учителю Ли, за вашето състрадание и милосърдие. Чест за всички същества е да живеят в един период, през който разпространявате Фалун Дафа ", гласи една поздравителна картичка от всички служители от адвокатска кантора в провинция Шандонг.

Поздравлението използва китайския термин "ли даши", който се превежда като "велик учител" и традиционно се използва за всеки будистки или даоистки учител. Някой, който практикува Фалун Гонг, би използвал "шифу". Този традиционен термин означава "учител" или "майстор", като дава допълнително ударение на съществуващата лична връзка.

Въпреки че служителите на кантората не са практикуващи, те подкрепят и се идентифицират с духовните учения на Фалун Гонг. Картичката от кантората продължава със следното: "Колко сме благословени да се натъкнем на Дафа на този етап в историята, която е основана на принципите истинност, доброта и толерантност. Хора на този свят, не пропускайте тази възможност на едно хилядолетие - следването на Дафа. Който цени истинността, добротата и толерантността може да донесе светло бъдеще. Трябва да благодарим на великия Учител Ли за неговото спасително състрадание, вместо да слушаме лъжите и заблудите на Китайската комунистическа партия. В този специален исторически период разтъркайте очите си, за да успеете по-добре да разграничите вярното и грешното."

Джонг Уейгуанг (Zhong Weiguang) - експерт по тоталитаризма, живеещ в Германия, коментира в телефонно интервю благодарността на хората, които не практикуват Фалун Гонг, за духовните учения на практиката. "Много от нас са станали свидетели, че Фалун Гонг е донесъл на китайското общество и на китайския народ вътре и извън Китай по-универсален набор от ценности и начин на живот, които включват дълбоко вкоренените китайски ценности като истинност, доброта и красота, както и стремежа към лоялност и добри взаимоотношения", каза той.

Изпращане на съобщение

Г-н Броуди посочи, че поздравите изпращат послание също така към ККП и китайския народ.
"Мисля, че се разкрива нещо много положително - все повече и повече хора признават Фалун Гонг и не се поддават на това, което ККП им казва за него", каза Броуди. "Смятам, че това също демонстрира рязката разлика между това, което правят практикуващите Фалун Гонг - начинът, по който водят живота си, и начинът, по който управлява комунистическата партия".

Според г-н Джонг китайският народ също така си дава сметка, че практикуващите Фалун Гонг "в решимостта си да продължат с практиката си са довели до някаква форма на активизъм в китайското общество".

Група хора от северната провинция Хъбей пишат в поздрава си, че знаят истинската история на Фалун Дафа и за "огромните усилия", които г-н Ли е вложил в това да помогне на другите. Те обявиха намерението си да помогнат на Фалун Гонг.

"Фалун Дафа е нещо добро", "истинността, добротата и толерантността са добри" - това са най-силните думи в тази вселена", казват те. "Заедно с Вашите последователи ще донесем добротата на Фалун Дафа на повече хора около нас", се казва в поздрава на групата.


Поемане на рискове

През юли 1999 г. Джянг Земин (Jiang Zemin) - тогавашният ръководител на ККП, започва кампания, целяща да "изкорени" Фалун Гонг. Джянг се страхува от факта, че толкова много хора правят нещо, което е независимо от контрола и доктрините на ККП.

От тогава насам хората, които практикуват Фалун Гонг, са обект на произволно лишаване от свобода и изтезания. Според Информационния център на Фалун Дафа десетки хиляди са загинали вследствие на изтезания и малтретиране.

Г-н Джонг посочва, че някои от изпратилите поздравления и особено тези, които живеят в големите градове, са били изложени на голям риск с това. "Рискът се крие не само в авторитаризма на ККП, но и в хората около тях, чиито умове са объркани от пропагандата на ККП и които следят и доносничат за останалите", изтъкна той.

Независимо от това, обикновените китайци поемат тези рискове.

По думите на г-н Джонг поздравленията показват, че "лапите на ККП" вече не могат да достигнат до всеки ъгъл на страната. Нарастващият брой на поздравителните картички увеличава нивото на безопасност на всички онези, които пребивават в континентален Китай, което прави по-безопасен живота на хората, поставени на прицел от ККП.

"Силно се възхищавам на онези, които са готови да направят подобно нещо в името на своя дух и смелост. Тези гласове имат съществен ефект върху ККП", каза г-н Джонг.

"Когато все повече и повече хора са склонни да изказват мнението си по този начин, скоро след това авторитарният режим ще се разпадне."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!