Следвайте "Буднаера" в Телеграм

По Epoch Times

Велики личности, родени в годината на Дракона

В китайския зодиак Драконът е най-могъщият знак. Той символизира черти на характера като господство и амбиция. Драконите предпочитат да живеят по собствени правила и обикновено са по-успешни, когато са оставени да вземат решения сами. Те не се страхуват от предизвикателства и са готови да поемат рискове. Обикновено Драконите дават всичко от себе си в нещата, които са за добруването на другите. Много велики личности в човешката история са били родени под знака на Дракона...

Гай Юлий Цезар (100 пр.н.е. - 44 пр.н.е.)


Гай Юлий Цезар е военен гений, който става едноличен владетел на Рим. Той повежда армията си в Галия (Западна Европа), за да покори варварските племена, като по този начин разширява обсега на римското владичество и култура до Великобритания, а на север до река Рейн.

Цезар е роден в аристократично семейство и получава добро всестранно образование в младежките си години. Бил е изключително умен и находчив, като благодарение на сериозното обучение постига значителни постижения в литературата, езика, математиката, астрономията и ездата.

Книгата му - "Галски войни" - е написана по жив начин, като същевременно дава подробно описание на събитията. Тя е не само рядък литературен шедьовър, но също така превръща Цезар в един от четирите най-велики историци на Римската империя.

Цезар не се поддава на опитите на римския Сенат да го подведе под съдебна отговорност, като се връща от Галия в Рим начело на своите легиони. Последва гражданска война, в която победата на Цезар става предвестник за края на Римската република. Убит е от група сенатори, които се надявали да възстановят републиката.

Имануел Кант (1724-1804)


Имануел Кант е най-великият немски философ на осемнадесети век. Умира на 80 годишна възраст, посвещавайки целия си живот на философията.

В ранните си години Кант е повлиян от мисълта на философа Готфрид Лайбниц. Той публикува първата си книга едва когато навършва 57, когато излиза от печат "Критика на чистия разум". Той публикува няколко брилянтни книги през последвалото десетилетие, включително "Критика на практическия разум" и "Критика на способността за съждение".

В "Критика на способността за съждение" Кант сравнява морала с красотата. Той описва морала като категоричен императив - изискване за действие, необходимо при всякакви обстоятелства.


Зигмунд Фройд (1856-1939)


Зигмунд Фройд е австрийски невролог и основател на дисциплината психоанализа. Той разсъждава относно човешкия живот по различен от теологията и философията начин, като поставя акцент върху ролята на подсъзнателното.

Фройд се опитва да лекува психични заболявания чрез разговор с пациентите, използвайки техниките на свободното сдружаване и анализа на сънищата, за да помогне на пациентите да разберат несъзнателните източници на своите проблеми.

Хелън Келър (1880-1967)


Въпреки че била с увредено зрение и слух, Хелън Келър се превръща във велика писателка, политическа активистка и преподавател.

Родена на 27 юни 1880 г. в Алабама, Келер претърпява заболяване на 19 месечна възраст, като вследствие на него губи зрението и слуха си.

Когато Келър навършва 7 годишна възраст, учителка на име Ан Съливан става неин инструктор. Съливан помага на Келер да се научи да общува с другите и да преодолее психологическите недостатъци, които е развила поради инвалидността. Благодарение на Съливан, Келер развива положителен и жизнерадостен характер. Съливан започва като учител на Келер, но се превръща в неин спътник.

Успешната история с живота на Келер е като светлина, която може покаже пътя на всеки, който се намира в тежко положение. В живота си Келер не пожалва никакви усилия, за да помага на хората, предимно работейки като застъпник за инвалидите.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!