Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Alex Johnston, Epoch Times

Най-големият син на Ким Чен Ир прогнозира падане на Северна Корея

Най-възрастният син на покойния севернокорейски диктатор Ким Чен Ир заяви, че режимът скоро ще рухне под върховенството на преродения му брат и "върховен водач" Ким Чен Ун, съобщиха медии...


Ким Чен Нам даде интервюта за писател от Токио, Йоджи Гоми (Yoji Gomi), казвайки: "Режимът на Ким Чен Ун няма да продължи дълго", според цитат на в. "Гардиън", предполагащ зараждаща се борба за власт. Неговото интервю е включено в новата книга "Баща ми, Ким Чен Ир, и аз".

"Без реформи, Северна Корея ще се срине и когато станат такива промени, режимът ще се срине", каза той.

Относно изолираната комунистическа страна, Чен Нам каза, "Мисля, че ще разберем, че сме загубили ценно време, докато режимът седи и умува дали да предприеме реформи или да се придържа към сегашната политическа структура", добави Чен Нам.

Чен Нам, който в момента живее в Китай, изпадна в немилост пред баща си преди повече от десетилетие, когато бе арестуван в Япония с фалшиви документи, докато се опитвал да посети Дисниленд.

В интервю за CNN Гоми каза, че Чен Нам е изпаднал в немилост не поради инцидента в Дисниленд, а защото е критикувал политиката на баща си на приоритизиране на военните.

"Той иска Северна Корея да приеме икономическата реформа и да отвори вратите си", добави Гоми.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!