Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Han Jie, Epoch Times

Нарастващ трафик на жени към Китай

Случаите на отвличания и продажба на жени от Югоизточна Азия се увеличават. Дисбалансът между половете в Китай в резултат от тридесетилетната политика за едно дете и абортите съобразно пола на бебето е довел до недостига на милиони жени на подходяща за създаване на семейство възраст.

Похитителите и китайските трафиканти обикновено примамват жени в 20-те и 30-те си години от провинцията с обещания за добре платена работа или женитба в заможни семейства в големи китайски градове. Впоследствие жените са продавани на китайски селяни, които заплащат между 3140 до 7850 щ. д., в зависимост от външния вид, телосложението и националността на жената, сподели Чен Шичу (Chen Shiqu), началник на антитрафикантския отдел на китайското Министерство по обществена сигурност, пред China Daily през декември 2011 г.

Според него причините за нарастването на тези случаи е бедността в определени държави в Югоизточна Азия и липсата на природни бариери в пограничните региони между Китай и тях – особено Виетнам, Бирма и Лаос.

Китайската полиция стартира специална кампания за борба с трафика на хора по границите между юли и септември миналата година. За този период полицията в провинция Гуангши (Guangxi) е разрешила 30 случая на отвличания и продажба на виетнамски жени и деца с участието на 11 групи за трафик на хора. Спасени са 52 виетнамски жени и 13 виетнамски деца. Арестувани са 53-ма души.

В провинция Юнан (Yunnan) полицията е разрешила 21 случая с трафик на хора, с 22 спасени виетнамки и 17 арестувани.

Чен не разкрива общия брой на подобните случаи, но по думите му от 2009 г. полицията е спасила 106 отвлечени "чуждестранни невести" само в провинция Хебей (Hebei).

Поради китайската политика за едно дете и използването на аборти за подбор на пола на бебето, много китайски жени избират да раждат момчета, които да продължат рода.

Дисбалансът между половете е довел до сериозни социални проблеми, като например десетки милиони китайски ергени, които не могат да си намерят съпруги.

Преброяването на населението от 2011 г. показва, че съотношението на половете в Китай е 120 мъже на всеки 100 жени. Но в някои региони то вече е достигнало 135:100 преди няколко години. С все по-задълбочаващото се неравенство между половете това означава, че 40 млн. китайци няма да могат да си намерят китайски съпруги в близко бъдеще.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!