Следвайте "Буднаера" в Телеграм

StandartNews

Художник разбули мистерията на Джокондата

Лондон. Художник разбули мистерията на най-загадъчната картина в историята - "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. Рон Пиричило твърди, че това се дължи на скритите в нея образи на животни - лъв, маймуна, бик, змия и крокодил, съобщи в. "Дейли мейл".

Животните са разположени около главата на Джокондата, а от сърцето й излиза змия. Те се виждат по-ясно, ако картината бъде завъртяна с главата надясно.

Рон Пичирило твърди още, че е открил образите на животните, като е следвал серия от инструкции в един от дневниците на Леонардо да Винчи. Така става ясен замисълът на творбата, нарисувана през 1519 г.

Според неговата теория "Мона Лиза" всъщност е образ на завистта.
Сърцето й се разяжда от подуваща се змия. Тя има и леопардова кожа, защото това животно убива лъва от завист с подлост. "Това дава възможност да се разбере как Леонардо и много други ренесансови творци са закодирали символи в произведенията си", обяснява Пичирило. "Ако знаеш за тях и ги търсиш, ще ги откриеш". Подобни скрити образи има и в творбите на Тициан и Рафаело.

Изследване на италианския Национален комитет за културно наследство миналата година разкри, че ако очите на "Мона Лиза" бъдат увеличени, в тях се виждат букви и цифри. Леонардо да Винчи започва да рисува "Мона Лиза" през 1503 г. Смята се, че това е портрет на съпругата на Франческо дел Джокондо.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!