Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Таня Киркова, StandartNews

Пощите доставят за минути пари от чужбина

София. Бързи пари от чужбина ще може да се получават и в пощата. Експресни международни преводи на средства стартира "Български пощи" от началото на 2012 г., научи агенция Стандарт Нюз.

Услугата ще тръгне тестово до десетина дни в определен брой пощенски станции, а от следващата година - в 1000 локации в страната, съобщи изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки. Компанията е сключила договор с "Мъни грам" за използване на нейната система за преводи, вече се обучават служителите и се подготвят бланките за изпращане и получаване на пари. Цените на "Български пощи" за международните парични преводи ще бъдат фиксирани и от порядъка на тези на "Уестърн Юнион" и "Мъниграм", но клиентите ще получават отстъпка, обясни Дънешки. Парите ще се получават за броени минути в самия ден на изпращането.

Ако в момента в страната има около 2000 места за експресни преводи, "Български пощи" ще прибавят още 1000. За разлика от банките процесът на изпращане на пари през пощата е олекотен, поставят се по-малко условия и в същото време сигурността е гарантирана.

Превод на пари от и за чужбина през пощата може да се прави и в момента чрез системата Еврожил на Световния пощенски съюз. Но средствата се получават за по-дълъг срок - 2 дни. Затова пък цената на услугата е 2-3 по-ниска, отколкото на компаниите за парични преводи.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!