Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaUncensored

Гравирани китайски думи намерени върху камък на 270 милиона години

"Китайската комунистическа партия е мъртва" [Zhong Guo Gong Chan Dang Wang]

Датиращ от преди 270 милиона години "камък с тайно послание" бе открит в Гуиджоу (Guizhou), Китай, през юни 2002 г. Пукнатина в мегалита разкрива шест гравирани китайски йероглифа: "Китайската комунистическа партия е мъртва" [Zhong Guo Gong Chan Dang Wang]. Всички официални медии в континентален Китай съобщиха тази новина, като People’s Daily, CCTV, Guanming Daily, China International Broadcasting station и пр., както и 20 други медии, включително People’s Daily.Net, Sina.Net, Eastern Net, Sohu.Net, Yahoo и пр., но скриха думата "мъртва" и споменаха единствено за думите "Китайската комунистическа партия". Въпреки това думата "мъртва" може да се види ясно на снимките, публикувани от People’s Daily Online и Xinhua.Net...


Пингтанг (Pingtang) е високо-планинска долина в провинция Гуейджоу (Guizhou), Югозападен Китай. Село Джангбу (Zhangbu) в окръг Пингтанг е изключително живописно място, разпростиращо се на повече от шест квадратни километра. Естествената и красива природа включва мистични планини, реки, скали, пещери, израснал бамбук, дървета и риба. Районът е изолиран и е останал недокоснат дълго време. През юни 2002 г. международното фотографско изложение Дуюн (Duyun) препоръча тази област като живописно място за фотографиране. "Камъкът с тайното послание" е бил открит по време на едно от рутинните почиствания в района.

През август 2003 г. община Пингтанг поканва експерт по геология от провинция Гуейджоу, който изследва феномена в Дангбу и по-късно написва подробен доклад. Установено е, че "камъкът с тайното послание" е паднал от висока скала в планината. На скалата човек може да види ясно съответното място, откъдето е паднал камъкът. След падането си, мегалитът се е разцепил на две, образувайки празнина, достатъчно широка да побере двама души. Двете части са с дължина седем метра, високи са три метра и са с тегло 100 тона. Големите, гравирани символи "Китайската комунистическа партия е мъртва" са ясно видими от дясната страна зад отчупването.

Всеки един от шестте йероглифа е с почти квадратна форма с височина 30 см. Йероглифът "мъртва" е особено голям.

Три месеца по-късно е формирана китайска научна група за културна инспекция на геологическата аномалия в Пингтанг, Гуейджоу, с цел да изследва "камъка с тайното послание". Екипът от петнадесет души включва Тингдонг Ли (Tingdong Li), който е академик от Китайската академия на науките, заместник директор на Китайската академия на геоложките науки и експерт по въздушна геология и картография, Лиу Баоджун (Liu Baojun), академик от Китайската академия на науките и известен геолог, както и Ли Фенглин (Li Fenglin), професор в Китайския университет на географските науки и член на Комисията за националните паркове в Департамента за националните земни ресурси.

Специалистите смятат, че "камъкът с тайното послание" датира отпреди около 270 милиона години, от периода Перм. "Камъкът с тайното послание" не е единствено туристическа атракция от световна класа, но притежава също така голяма стойност за геоложки изследвания.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!