Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kan Zhong Guo

Потомци на китайски лидери водят екстравагантен живот

Бо Гуагуа (Bo Guagua), син на Бо Шилай (Bo Xilai), партиен секретар на Общинския съвет на Чонгчинг (Chongqing), е често критикуван заради инертния си лайфстайл.
Бо Гуагуа (Bo Guagua), син на Бо Шилай (Bo Xilai), партиен секретар на Общинския съвет на Чонгчинг (Chongqing), е често критикуван заради инертния си лайфстайл. (снимка от Интернет)

Западните медии обръщат все повече внимание на скандалния живот на потомците на революционните лидери на Китайската комунистическа партия (ККП). Коментатори посочват, че така наречените богатство на “принцовете” и имущество на техните родители са придобити незаконно...


Според статия на Wall Street Journal от 26-ти ноември, озаглавена "Децата на революцията", Бо Шилай (Bo Xilai), секретар на Общинския съвет на Чонгчинг (Chongqing), се опитва да съживи духа на Мао чрез масово "червено пеене" на революционни химни и чрез принуждаването на ученици и длъжностни лица да работят във ферми. Неговият син обаче живее разточителен живот, посещавайки официални вечери с червеното си Ферари. Статията също така поставя под въпрос таксата за обучение в чужбина на сина на Бо Шилай в размер на 600 000 щатски долара и откъде Бо се е сдобил с подобна сума пари. 

Друг “принц”, Зенг Уей (Zeng Wei), син на Zeng Qinghong (Зенг Чингхонг) - Зам.-Генерален Секретар на Китайската комунистическа партия, също е под въпрос. Той e купил имение в Сидни на стойност над 32 милиона щатски долара. Това е третата най-скъпа продажба на недвижими имоти в Австралия.

Според сайта Boxun.com, Дън Шяоди (Deng Xiaodi), внук на лидера на Китайската комунистическа партия Дън Сяопин, бил арестуван през септември миналата година за сексуален тормоз на негова колежка в адвокатска кантора в Ню Йорк. Дън Шяоди по-късно сключва поверително споразумение, включващо обещетение в размер на 200 000 щ. д.

Джинг Чу (Jing Chu), писател от континентален Китай, пише: "Тези 'чиновнически царедворци' изглеждат доста самодоволни в момента и не правят нищо да намалят причиняваната от тях омраза в обществото. Но в действителност, когато социалните сътресения и омраза достигнат определена степен, всичкото имущество, депозирано в швейцарски банки и в чужбина, в крайна сметка ще бъде изобличено. Тогава всичко може би ще си отиде само за един миг. " 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!