Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kan Zhong Guo

Китайският гадател Ту-Дао-Рен

фото: Kan Zhong Guo

Тази Нова година баща ми разказа за едно събитие, което се е случило в нашето село и което ме притеснява.Търсих в интернет и бях шокиран да открия, че подобни събития има и се случват на много места...


Ту-Дао-Рен (Tu-Dao-Ren) е един човек, който се скита от село на село и продава ножове и ножици, за които иска заплащане едва когато неговото предсказание се сбъдне.

Постинг в моя блог:

Днес се върнах от Сусонг (Susong) (провинция Анхуей). Всичко е както обикновено: близки и приятели бяха много гостоприемни, спах и се храних добре.

Това, което трябва да спомена е, че този път, както и няколко пъти преди това, срещнах хора, които дават ножици или ножове. Това е четвъртият път, когато срещам тези хора, доколкото си спомням.

Първият път бе през 1984 г., един човек дойде в нашето село, спомням си ясно как той ни каза, че няма нужда да му платим за ножиците сега. Каза, че щял да се върне да събере парите когато свинското месо стане 5 юана за джин (Jin - китайска мярка за тегло = половин килограм). Ако предсказанието му не се сбъднело, той нямал да получи парите си. Спомням си, че нашите селяни взеха 10 ножици от него. Нашето семейство също взе една и качеството й е доста добро.

По-късно роднини ми казаха, че той дошъл да си събере парите същата година, когато цената на свинското стигнала 5 юана за джин.

Докато прибирал парите си за предишните ножици, той продавал нови. Така че всеки питал кога ще събира парите отново следващия път. Той казал, че ще се върне когато свинското месо стане 10 юана за джин и оризът струва един юан за джин.

Бях изненадан, че през 2006 г. цените на свинското месо и ориза стигнаха неговото предсказание и той дойде да си прибере парите.

В действителност той се е оказвал прав в своите предсказания вече над 20 години. Също така той има доверие в хората, знаейки, че те не биха отказали да му дадат парите. Той никога не си записва на кого дава ножица.

Този път аз реших да го проверя. Попитах го от къде е и той отговори: "Аз съм скитник." "Защо правите този бизнес?" "За да мога да изкарвам по нещо." Попитах го дали го притеснява, че хората няма да му платят, а той каза, че китайските селяни няма да направят такова нещо. И че не ходи в градовете.

След това го попитах дали условията за събиране на пари са еднакви навсякъде и той ми отговори, че за другите области се грижат други хора и условията са различни. Но отказа да ми разкаже за условията в други райони. Попитах го колко дълго ще продължи да прави този бизнес. Той каза, че ще спре когато не може вече да ходи, но че има други, които ще се грижат за този район.

Последният ми въпрос към него бе: "При какво условие ще дойдете следващия път, за да съберете парите?" "Когато трима души започнат да делят една царевична палачинка", отговори той.

Не съм сигурен какво всъщност означава това, но почувствах хладина в сърцето си.

Той изяде парчето диня, което му предложихме и си тръгна.

Нашите селяни имаха разгорещена дискусия за това негово пророчество. Как някой ще има пари да му плати за неговите ножове и ножици, ако трима души едва ще могат да си позволят да разделят една царевична палачинка?

Някои селяни казаха:

"Ако човек живее до дълбока старост, ще види голям глад два пъти в живота си."

"Човек живее един живот, но прави грехове за два!"

"Дори да започне човек да събира храна от сега нататък, когато гладът дойде тази храна няма да е негова."

(Този блог бе публикуван през 2007 г.)

Има много публикации, подобни на тази, че това се е случвало и в други части на Китай. Някои казват, че той ще събира парите си когато две торби ориз ще бъдат разменяни за къща.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!