Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Осъдиха на затвор три последователки на Фалун Гонг

Трима последователи на преследваната от китайския комунистически режим медитативна практика Фалун Гонг от провинция Хъбей бяха осъдени на затвор заради духовните им убеждения...


Наши източници в Китай съобщиха, че на 9 септември окръжният съд на район Цинтай, град Ханбай, провинция Хъбей, осъдил Джен Дзенчен, У Хунан и Гао Мейин на изправителен труд съответноза срок от 1 година и 6 месеца, 1 година и 3 месеца и 1 година.

Акция в памет на последователи на Фалун Гонг, загинали в резултата на преследвания от страна на комунистическия режим в Китай. Ню Йорк.
Акция в памет на последователи на Фалун Гонг, загинали в резултата на преследвания от страна на комунистическия режим в Китай. Ню Йорк. 2011 год. Снимка: Epoch Times

На 6 юли полицията заловила по донос местни жители, докато раздавали на минувачите в парка Джаоуан материали за практиката Фалун Гонг и преследването й от комунистическия режим.

След като са били задържани трите последователки на Фалун Гонг са били отведени в управлението за държавна сигурност на район Фусин.

Въпреки многократните искания от семействата на задържаните да бъдат освободени, служителите на органите за сигурност продължавали да ги подлагат на разпити, както и да ги принуждават да подпишат така нареченото „писмо за гаранция” (писмено обещание повече да не се практикува Фалун Гонг). Тъй като никоя от трите жени не е подписала писмото, два месеца по-късно те са били осъдени.

От дома на Джен Дзенчен полицията конфискувала компютър, в който били открити материали свързани с Фалун Гонг, както и доказателства за това, че от него са посещавани чуждестранни сайтове на духовната практика, които в Китай са блокирани от управляващия  режим. Това се е превърнало и в главното доказателство за „вината” на Джен Дзенчен пред съда.

В дома на У Хунан полицията не успяла да намери никакви предмети свързани с Фалун Гонг, които да може да използва в качеството на „улика” пред съда. Затова като основно „доказателство за престъпление” пред съда е използван факта, че тя е подарила на един студен амулет свързан с Фалун Гонг.

При третата арестувана полицията не е успяла да намери абсолютно нищо. Затова на съдебния процес прокурорът просто заявил, че Гао Мейин е отказала да подпише „писмото за разкаяние” и отказала да завърши програмата за „трансформация”. Заради тези нейни „престъпления” тя е била осъдена на една година изправителен труд.

В настоящият момент и трите жени се намират в женския изправителен лагер на град Шидзяджуан, провинция Хъбей.

Духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) набира голяма популярност в Китай през 90-те години. Много скоро управляващият в страната режим открива, че броят на последователите на това движение превъзхожда броя на членовете на комунистическата партия, при това популярността на Фалун Гонг продължавала да расте. Затова, през 1999 година Фалун Гонг е обявен за незаконен в Китай. Репресиите и преследванията на Фалун Гонг в Китай продължават и до сега и са съпроводени с арести, затвори и изтезания, които често водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!