Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: уволнен полицай избива деца

Властите търсят начин да потулят новината

Уволнен полицай в Хенан (Henan), Китай, е убил 4 или 5 деца – инцидент, който властите се опитват да потулят.

Следобеда на 3 декември заподозреният на име Дзин (Jin) отвлякъл 5 деца в парк, отвел ги в недалечен склад и прерязал гърлата им, като убил 4, според репортаж  в хонконгския Oriental Daily. Жертвите са били на възраст от 8-10 години, като сред тях е имало и двойка близнаци, пише изданието.

Ежедневникът цитира Информационен център за човешките права и демокрацията в Китай, според който Дзин тъкмо е завършил полицейската академия  и е бил освободен. Според Информационния център действията на Дзин са били в знак на отмъщение срещу обществото. В момента той е задържан.

Според репортажа на Oriental Daily лицето на оцелялото дете е било покрито с белези от прорязвания. Друг репортаж информира, че и петте деца са убити.

Уебсайтът Dahe.net, който е свързан с официалния вестник на Хенан, Henan Daily, съобщи новината за похищението на децата, но сега тя е цензурирана. Тя беше публикувана и в мрежата QQ (популярен чатрум) и после изтрита. Чиновници от окръг Шън Чиу (Shen Qiu) не потвърдиха идентичността на убиеца по време на интервю с репортери.

Репортажите за убийствата потресоха хората в Китай и много нетизени оплакаха младите жертви.

„Не смея да си представя погледите ви, докато молите него [Дзин] да ви пощади в този момент“, коментира нетизен.

„В това безсърдечно общество хората са потискани от чиновниците, които работят в тесни връзки с бизнеса, и сега невинните деца са се превърнали в допълнителна жертва“, пише друг.

Тези и други коментари бяха бързо и непрестанно изтривани от уебсайтовете от страна на властите.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!