Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Разказ на Фалун Гонг последователка за изтърпени изтезания

В местата за лишаване от свобода в Китай, последователите на Фалун Гонг често са заставяни да стоят или седят неподвижно в продължение на много часове и да гледат или слушат пропагандата на комунистическата партия срещу Фалун Гонг. На снимката е представена драматизация.
В местата за лишаване от свобода в Китай, последователите на Фалун Гонг често са заставяни да стоят или седят неподвижно в продължение на много часове и да гледат или слушат пропагандата на комунистическата партия срещу Фалун Гонг. На снимката е представена драматизация. Снимка: minghui.org

Възрастната жена Юей Цюян от град Харбин била хвърлена в затвора заради факта, че се е занимавала със забранената от комунистическия режим духовна практика Фалун Гонг. По времето докато е била в затвора, тя е подлагана на различни изтезания с цел да бъде принудена да се откаже от практиката.

По-долу е представен съкратен вариант на разказа й за преживяното в китайския затвор, предаден от наши източници в Китай:

„Казвам се Юей Цюян и съм на 60 год. На 23 септември 2009 година бях осъдена на лишаване от свобода заради практикуването на Фалун Гонг и изпратена в женския затвор на провинция Хейлундзян.

Поставиха ме в изолирана група №5, където към мен бяха прикачени седем души, които денонощно се занимаваха с моята „трансформация”.

Всеки ден те провеждаха така нареченото обучение. Бях принуждавана да седя, без да се движа, на твърда  пейка и да гледам видео записи оклеветяващи Фалун Гонг и нейния основател господин Ли Хонгджъ. Това продължаваше по няколко часа, понякога от 5 сутринта до 23 часа вечерта с кратки почивки. От дългото седене задните ми части започнаха да гният и кървят. Виждайки страданията ми, мъчителите ми още по-силно ме притискаха към стола, натискайки рамената ми. Болката беше непоносима.

Дрехите ми, пропити с кръв и гной, прилепваха към тялото и свалянето им ми причиняваше ужасна болка.

След половин месец те промениха метода на изтезания. Този път ме караха да стоя права всеки ден по седем часа, без да се движа. При това ми казваха, че така се грижат за мен, позволявайки на раните ми да заздравеят. Но във всеки един момент те можеха внезапно да ме ритнат по заздравяващите рани. От тези удари отлитах до другия край на стаята, понякога падах и си удрях силно главата в пода.

По време на изтезанията затворници се страхуваха, че сърцето ми може да не издържи, затова всеки ден измерваха кръвното ми налягане. Когато казваха, че кръвното ми е високо ме събаряха на пода и изливаха в устата ми някакво лекарство. След тези процедури няколко пъти имах халюцинации.

Сред моите мъчители имаше затворници, които услужливо изпълняваха всички разпореждания на сътрудниците на затвора.

Една от тях бе Юей Шуфан, бивш началник на област Джаоджоу, провинция Хейлундзян, попаднала в затвора заради корупция. Тя се отнасяше изключително жестоко с мен, често режеше лицето и гърдите ми с остри бамбукови пръчки, пребиваше ме, при което залепваше устата ми с тиксо, за да не мога да издам дори звук.

Веднъж през ноември рано сутринта, когато беше много студено, ме хвърлиха от леглото на бетонния под напълно разсъблечена и ме накараха да лежа там в продължение на няколко часа, при това на отворен прозорец.

Друг път съкилийницата ми  Чу Сяохуа написа на лист хартия обидни думи срещу основателя на Фалун Гонг, закачи листа на телевизора и ме накара да чета написаното. Аз скъсах листа, тогава всички се втурнаха към мен и започнаха да ме бият и душат.

Често ме биеха по ушите, в резултат на това от тях започна да тече гной и слухът ми силно се увреди.

Веднъж в продължение на четири дни не ми даваха да спя, караха ме да стоя почти неподвижно в продължение на 42 часа. Краката ми отекоха силно и започнаха да гноят, периодично омекваха и аз падах. След това изтезание не можех дълго време да ходя.

Друг вид изтезание беше, да ме провесят от рамката на втория етаж на леглото с ръце вързани зад гърба. Държаха ме в такова положение, с изкълчени ръце, по 17 часа в продължение на седем дни. По-късно научих, че тези изтезания могат да бъдат прилагани само с разрешението на администрацията на затвора.

Нямах сила да търпя повече издевателствата, затова обявих гладна стачка. Тогава започнаха да ме хранят насила, което с нищо не се отличаваше от изтезанията. Няколко човека ме събаряха на земята, след което по най-грубия начин вкарваха тръба през носа ми чак до стомаха и изливаха през нея течна храна. Понякога, за да ми причиняват по-голяма болка, започваха да въртят тръбата в стомаха ми, от което започвах да повръщам кръв.

Разказвам всичко това с единствената цел повече хора да научат, на какви изтезания са подлагани в Китай хора, само заради това, че вярват в „Истина, Доброта, Търпение” (основните принципи на Фалун Гонг). Небето няма да прости това, за доброто и злото има съответното възмездие”.

Духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) набира голяма популярност в Китай през 90-те години. Много скоро управляващият в страната комунистически режим открива, че броят на последователите на това движение превъзхожда броя на членовете на комунистическата партия, при това популярността на Фалун Гонг продължавала да расте. Затова, през 1999 година Фалун Гонг е обявен за незаконен в Китай. Репресиите и преследванията на Фалун Гонг в Китай продължават и до днес, съпроводени от арести, затвори и изтезания, които често водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!