Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Han Jie (Epoch Times)

Как да бъдеш добра съпруга в Пекин

"Щастливият колеж на добрата съпруга" (Good Wife Happy College) (Снимка от сайта lovegiving915.com)

Богатите жени в Пекин вече могат да избегнат брачните беди чрез школи като новосъздадения „Щастлив колеж на добрата съпруга“ (Good Wife Happy College), чиято входна такса е 100 000 юана (15 687 щ. д.) Институтът твърди, че обучава жените как да спасят брака си, включително как да предотвратят евентуална любовница на съпруга си. Той цели висшите кръгове на обществото, като кандидатите трябва да предоставят нотариално заверени документи, удостоверяващи имоти и доходи на стойност над 10 млн. юана...

 „Нека ви кажа, че щом се дипломирате от института ми, ще бъдете подготвени и любовниците ще изчезнат“, заяви Фей Янг (Fei Yang), директор на „щастливия колеж”, цитиран от China News на 17 ноември.

 „В сравнение с подобните институти в други държави, където се преподават само домакински умения като готвене и подреждане на цветя, моят институт назначава предимно психолози и инструктори. Ние се специализираме в разрешаването на семейни проблеми“, пояснява Фей Янг.

Колкото до преподавателския метод, по думите на директора напредъкът е значителен след 14-дневен престой във вила, където се изучават „емоционални модели на поведение“ в малки групи.

Необходимостта от подобни институти се повиши в големите китайски градове през последните години с нарастването броя на разводите наред с главоломния подем на китайската икономика.

Метресата се разглежда като символ на статуса на преуспелия мъж в китайското общество; но може да руши бракове.

Хонконгският Eastern Daily съобщава, че сред висшите класи много съпруги са изправени пред проблема с любовниците.

 „Изправени срещу метреса, много съпруги изпадат в крайност и това завършва с развод. В действителност човек се нуждае от рационалност и мъдрост, за да подсигури брака си“, коментира Фей Янг пред Eastern Daily.

Уанг Чигхуа (Wang Qighua), директор на брачна консултантска фирма в гр. Чингдао, провинция Шандонг (Shandong), заяви в интервю за City Post, че е скептичен по отношение на твърдението за разрешаване на брачни проблеми чрез завършване на училища.

 „Тези училища търсят единствено печалбата, – заяви Джоу Ян (Zhou Yan), преподавател по английски език в Ново училище на Ориента в Нанджинг (Nanjing). – Чист обир.“

Броят на разводите в Китай се повишава през последните седем години, като според статистиката 80% от разводите са причинени от извънбрачни връзки.

Според репортаж в китайските медии от 17 юни, през първото четиримесечие на 2011 г. е имало 465 000 развода, или средно по 5000 на ден. Това е увеличение от 17,1% в сравнение със същия период на миналата година.

Ю Хай (Yu Hai), професор по социология от университета на Фудан (Fudan), посочи, че мъжете не се срамуват да си имат метреси, а дори се гордеят от това. „Това показва не само упадъка на нравствеността, но и унищожението на традиционната култура.“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!