Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Conan Milner (Epoch Times)

Белия дом: Извънземни няма

Група протестиращи в шествие пред Генералното бюро за търсене на отговорност (GAO) на 29-ти март за повишаване информираността за проверка, извършвана от GAO за документи относно катастрофа на метеорологичен балон в Розуел, САЩ, през 1947 г.
Група протестиращи в шествие пред Генералното бюро за търсене на отговорност (GAO) на 29-ти март за повишаване информираността за проверка, извършвана от GAO за документи относно катастрофа на метеорологичен балон в Розуел, САЩ, през 1947 г. (Joshua Roberts/AFP/Getty Images)
Майор Джес Марсел от военното летище в Розуел, с отломки, намерени на 120 км. северозападно от Розуел, САЩ, през юни 1947 г. Отломките са идентифицирани като части от радарна мишена.
Майор Джес Марсел от военното летище в Розуел, с отломки, намерени на 120 км. северозападно от Розуел, САЩ, през юни 1947 г. Отломките са идентифицирани като части от радарна мишена. (Американски военновъздушни сили/ AFP/Getty Images)

Не е много ясно, сочи доклад

Две петиции. Над 17 000 подписа. Едно искане: „Незабавно разкрийте правителственото дознание за извънземни същества и комуникациите с тях“...

Призивът води началото си от инициативата „Ние хората“ – програма на администрацията на Обама, която при наличието на достатъчно интерес за определен период от време, да предоставя на обществеността официален отговор на напиращи въпроси. По-рано този месец две петиции с много сходни цели заедно успяха да съберат необходимия брой подписи от инициативата, за да получат отговор. Петициите настояваха за разсекретяване на правителствените документи относно пришълци, но от Белия дом обявиха, че не могат да предложат нищо.  

 „Американското правителство не разполага с доказателства за съществуването на живот извън нашата планета, или че извънземно присъствие се е свързало с който и да е представител на човешката раса“, отговори Фил Ларсън от Бюрото за науката и технологии към Белия дом на 5-ти ноември. „Освен това няма достоверна информация, която да предполага укриването на каквито и да било доказателства от обществения поглед.“

Ларсън призна възможността за пришълци и описа множество проекти на НАСА, целящи тяхното издирване, но подчерта, че „няма достоверни доказателства за извънземно присъствие тук, на Земята“.

Макар и официално изявление на Белия дом, този отговор вероятно няма да задоволи обществения интерес. Въпреки подобните изявления една петиция цитира анкетни проучвания, според които над 50% от американците вярват в извънземното присъствие, а над 80% са убедени, че правителството не казва истината за това явление.

Предвид неотдавнашните правителствени разсекретявания, съдържащи няколко хиляди документа с доказателства за контакт с извънземни от Великобритания, Франция, Дания, Бразилия и други, от изявлението на Белия дом има още много какво да се желае.

„Намирам за някак удивително на този етап, предвид преобладаването на събраните потвърждаващи доказателства, да има подобни отрицания“, заяви д-р Стивън Гриър, основател на неправителствената организация Disclosure Project. „Това обаче не означава, че те лъжат.“

В телефонно интервю д-р Гриър няколкократно поясни, че всякакви твърдения за липсата на доказателства са абсурдни. „Но имайки предвид ниския пост на човека, направил това заявление, той със сигурност би могъл да твърди тези неща, позовавайки се на собствени познания. Това не означава, че в тази администрация няма знание по темата.“

Докато според регулациите на Бюрото за науки и технологии към Белия дом то може да е напълно незапознато с доказателства за извънземен живот, Гриър лично се е срещал с високопоставени чиновници, които със сигурност могат да разкажат интригуващи истории. През последните 20 години организацията на Гриър е събрала доказателства от над 500 високопоставени свидетели и източници, които са наблюдавали проекти, по думите им – тясно свързани с извънземни цивилизации.

 „Това всъщност е доста добре известно в няколко строго секретни проекта“, коментира Гриър, който е пътувал по света и се е срещал с различни индивиди и правителства, за да ги убеди да разсекретят информацията, с която разполагат.

Проектът на Гриър „Разкритие“ и сродната му организация, Центърът за проучване на извънземен разум (Center for the Study of Extra Terrestrial Intelligence / CSETI), са събрали сведения от множество източници, в това число военни свидетели от всеки бранш, управници от няколко правителствени агенции и дори бивши президенти.

„И това е само върхът на айсберга по отношение на доказателствата, с които разполагаме“, посочи Гриър относно снимките, изображенията от радара на Администрацията на федералната авиация и други документи, достъпни на disclosureproject.org и cseti.org.

 „Секретността около темата за извънземните е толкова прекомерна и откровено нелегална, че дори хората на по-старши позиции в правителството често са подвеждани или им е отказван достъп“, каза той, припомняйки няколко примера за лично запитани от него хора с позиции във властта, които обяснили, че те също търсят отговори, но често се сблъскват с непробиваема стена от секретност.

 „Повечето американци не осъзнават, че на старшия изпълнителен персонал често е отказван достъп до строго секретни проекти – посочва Гриър. – Особено на тези, които се справят с неща като това, където темата е спорна, а секретността – огромна. Малко е опростенческо да кажем, че правителството крие това от нас, когато хората, които смятаме за главата на правителството ни, са често жертви на този тип измама.“

По думите на Гриър в администрацията на Клинтън той е бил помолен да отправи запитване по темата към бившия директор на ЦРУ, Р. Джеймс Уолси, и е научил, че нито той, нито президентът знаят нещо по въпроса и „дори им е бил отказван достъп или са били умишлено подвеждани, когато са се опитвали да окажат натиск за информация“.

История на секретност

Секретността, която стига чак до върха, може да бъде проследена до началото на правителствената история на НЛО проучвания. Гриър посочи канадски секретен документ, случайно публикуван в средата на 70-те години. Написан през 1951 г., документът гласи, че американското правителство усилено проучва извънземна технология, и го определя като най-секретния проект в правителството по онова време.

 „Тогава ние разработвахме водородната бомба, която не беше детонирана до 1952 г., така че можете да си представите каква технология би могла да бъде дори по-секретна от нея“, посочи Гриър и продължи с описание на десетилетна военно-индустриална комплексна кампания, имаща за цел да омаловажи и прекрати темата за проучвания за извънземни.

 „Секретността и тези абсурдни отрицания не са поради това, че темата е глупава, въпреки че тя често е изобразявана по този начин – малки зелени човечета.  Причината е, че последиците са толкова обширни. Не можеш да засегнеш информация за съществуването на интелигентен живот някъде там, без също така да разкриеш информация за науки и технологии, които са толкова далеч отвъд това, което виждаме днес.“

Гриър обяснява, че представянето на технология, която би конкурирала петрола и конвенционалната енергийна мрежа по света в днешно време, би „представлявала огромна трансформация и промяна. Повечето хора на властови позиции не искат да поемат към този тип промяна. По-лесно е просто да отлагаш.“

И така, кога можем да очакваме пълни разкрития от американското правителство? Гриър твърди, че пускането на информация е по-скоро в наши ръце – на обществеността, медиите, хората в сектора на обществения интерес – отколкото в ръцете на президента.

 „Ако на тези хора им е отказван достъп и нямат контрол над това, то наше задължение е да намерим хора с куража да разкажат истината на обществеността“, твърди Гриър.

 „Разкритието е нещо, което се случва сега – продължи той. – Това е процес. Колкото до момента, когато хората на властта в американското правителство станат “чисти”, мисля, че ако народът поведе, лидерите ще го последват.“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!