Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Sofia, Kan Zhong Guo

Най-добрите храни за детоксикация

Сладки картифи
Сладки картофи (фото: Kan Zhong Guo)
Моркови
Моркови (фото: Kan Zhong Guo)
Аспержи
Аспержи (фото: Kan Zhong Guo)
Хризантема
Хризантема (фото: Kan Zhong Guo)

Открийте най-добрите начини да започнете здравословен хранителен режим за детоксикация.

1. Сладки картофи

Сладките картофи съдържат смилаеми фибри, които улесняват движението на червата. Най-добрият начин за консумация е да ги изпечете и изядете небелени. Те са много ароматни и свежи.

2. Зелен боб

Зеленият боб може да елиминира токсините, да предизвика диуреза и да утоли жаждата. Супа от зелен боб също така може да намали подуването. Не ги гответе прекалено дълго, в противен случай ефектът се намалява, тъй като хранителните вещества се разпадат.

3. Овесени ядки

Овесените ядки отпускат червата и стимулират движението им. Добре е да попарите овесените ядки и след това да си направите сок с тях. Можете да добавите съставки, като ябълка или стафиди, които също са хранителни и спомагат дефекацията.

4. Ечемик

Ечемикът може да подобри циркулацията на кръвта, да предизвика диуреза и да намали подуването, причинено от отоци. Ечемикът е чудесен за детоксикация. Можете също така да сварите ечемик, след което да добавите малко захар и да го прилагате външно за избелване на кожата ви по естествен начин.

5. Просо

Просото не съдържа глутен и затова не дразни стомашно-чревния тракт. То е меко и лесно за смилане. Кашата от просо е много добра за детоксикация и предизвикване на диуреза. Също така е хранително и добро за избелване на кожата.

6. Кафяв ориз

Кафявият ориз е богат на фибри. Той може да абсорбира вода и мазнини и да ви даде чувство за ситост. Също така може да стабилизира храносмилателната ви система. Един добър начин за детоксикация е да изяждате по една купичка кафяв ориз или да изпивате по чаша соево мляко от кафяв ориз всяка сутрин.

7. Червен боб

Червеният боб стимулира движението на червата, помага при запек и предизвиква диуреза. Можете да сварите червен боб, преди да си легнете. На сутринта изпийте течността, която е много полезна за детоксикация.

8. Моркови

Морковите помагат за лечение на запек и са богати на бета-каротин, който неутрализира токсините. Пресните моркови имат по-добър ефект, защото изчистват токсините, успокояват и отпускат червата. Можете да направите сок с тях. Към него добавете мед и лимонов сок. Така ще утолите жаждата и ще се погрижите за детоксикацията си.

9. Репей

Репеят подобрява кръвообращението и обмяната на веществата и регулира функцията на червата. Влакната, които съдържа, улесняват детоксикацията и лечението на запек. Можете да си направите чай с него и да го пиете по всяко време.

10. Аспержи

Аспержите съдържат различни хранителни вещества, включително аспарагин и калий, които предизвикват диуреза за освобождаване от излишната вода в тялото. Върховете на аспержите са богати на витамин А. Добре е да ги оставите малко над водата, когато ги готвите, за да запазите хранителните вещества.

11. Лук

Лукът може да стимулира движението на червата и помага на храносмилането. Той е богат на сяра, която, когато се комбинира с протеин, е особено полезна за черния дроб. Сварете зеленчукова супа, в която основен да бъде лукът. Добавете зеленчуци с високо съдържание на фибри като броколи, моркови и целина. Супата ще спомогне за изхвърлянето на натрупаните токсини.

12. Репички

Репички са много добро средство за предизвикване на диуреза. Фибрите, които съдържат, отпускат червата и помагат при отслабване. Добри са за детоксикация, когато се сервират сурови. Можете да направите сок или салата от тях.

13. Хризантема

Хризантемата е богата на витамин А, който предпазва черния дроб и помага за освобождаване на токсините от тялото. От нея може да приготвите сок, като добавите и домати, моркови, грейпфрут, ябълка и ядки.

14. Листа от сладки картофи

Листата от сладки картофи не са горчиви и дават чувство за ситост. Те стимулират движението на червата и предотвратяват запека. Измийте пресни листа от сладки картофи и ги сварете във вряща вода. Когато са напълно сварени, добавете ситно нарязан чесън, малко сол и масло. Вкусно и освежаващо!

15. Листа от репички

Листата от репички съдържат витамини и фибри. Те стимулират апетита и помагат при запек. Почистете и измийте листа от репички. Направите сок и добавете малко мед. Редовният прием спомага детоксикацията.

16. Кисело мляко

Киселото мляко е богато на млечна киселина, която помага при запек и стабилизира стомаха. То спомага за лесно освобождаване на токсините, натрупани в стомашно-чревния тракт. Полезно е да се консумира преди закуска, когато стомахът е празен. Киселото мляко също придава чувство за ситост.

17. Оцет

Оцетът спомага обмяната на веществата и изхвърлянето на киселини от тялото. Той предизвиква диуреза и отпуска червата. Пийте разреден оцет след закуска и вечеря всеки ден.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!