Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kan Zhong Guo

Бама: Земя на дълголетието

Каква е тяхната тайна?

Бама (Bama), призната в цял свят като земята на дълголетието, се намира в автономен окръг Бама Яо в Гуангши (Guangxi), Китай. За периода до януари 2010 г. живеещи в Бама са 90 столетници, или 36 столетници на всеки 100 000 души – пет пъти повече от средното в световен план...

Бама
Бама (KanZhongGuo.com)
Столетници от Бама
Столетници от Бама (KanZhongGuo.com)
реката Панянг
Реката Панянг (KanZhongGuo.com)
храна от Бама
Храна от от Бама (KanZhongGuo.com)

През изминалото десетилетие китайски и чуждестранни изследователи са изучавали жители на Бама, за да се опитат да разберат причината за тяхното дълголетие. Проучени са аспекти като генетика, география, климат, околна среда и храна. Изследователите са открили, че слънцето, въздухът, водата, магнитното поле и храната са основните фактори за тяхното дълголетие.

Слънце

Индексът на слънчевата светлина в Бама е специален. Интензитетът на инфрачервените и ултравиолетовите лъчи е точно необходимият. Причината възрастните хора в Бама да не страдат от сърдечно-съдови заболявания има много общо с индекса на слънчевата светлина в тази област.

Проучвания са установили, че в Бама има различни индекси на слънчева светлина през различните сезони. За да получи най-добър ефект, човек трябва да се ангажира в дейности на открито на определена дата, в определено време или по време на специфични метеорологични условия.

Въздух

Въздухът в Бама има висока концентрация на отрицателни кислородни йони. Измервания показват, че по поречието на река Панянг (Panyang) край Бама има до 20 000 отрицателни кислородни йони на кубичен сантиметър. В селата около река Панянг има до 5000 йони на кубичен сантиметър, което е многократно завишение спрямо стойностите за други индустриални градове и селските райони.

Отрицателните йони могат ефективно да елиминират свободните радикали в човешкото тяло и да поддържат телесните течности в слабо алкално състояние. В резултат на това тялото е защитено срещу хронични заболявания, и особено рак.

Вода

Водата в Бама е уникална. Тя се филтрира по естествен начин през реки и пещери и образува шестоъгълни кристали по силата на специално магнитно поле. Тази вода се състои от шест отделни водни молекули, свързани с общи водородни връзки. Тя навлиза в клетките лесно, давайки възможност за здравословни метаболитни дейности.

Магнитно поле

Медицинските експерти смятат, че геомагнетизмът на дадена област е важен фактор, допринасящ за дълголетието в Бама. Подходящото магнитно поле може да подпомогне циркулацията на кръвта, да намали честотата на сърдечно-съдовите заболявания, да увеличи имунитета, да координира мозъчните вълни и да подобри качеството на съня.

Храната

Храните, отглеждани в Бама, осигуряват не само правилните хранителни вещества, но и полезните бактерии лактобацилус. Ето защо експерти от цяла Азия искат да получат бактерии от Бама.

Тамошният хранителен режим е с ниско съдържание на белтъчини, мазнини и холестерол. Хората се хранят два пъти дневно. Някои дори само веднъж на ден. Най-дълголетните в Бама приемат 1400 до 1500 калории на ден.

В региона на Бама локално отглежданите конопено семе, чай, тиква, бамбук, жълта царевица, боб, картофи и пълнозърнести храни осигуряват биологична и екологично чиста „зелена“ храна на своите обитатели.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!