Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Продажба на групи във Facebook

Готова група от фенове във Facebook може да бъде закупена от всяка компания, която използва социалната мрежа като канал за реклама…

Вместо да чака потребителите във Facebook да открият и харесат ("лайк-нат") страницата й, всяка компания вече може да се възползва от продажбата на групи във Facebook. В момента този метод за набиране на фенове в социалната мрежа активно се популяризира в интернет, предаде Дарикфайнанс.

Не мислете обаче, че става въпрос само за чужбина. В българското интернет пространство услугата също се предлага. Например Facebook група от 190 хил. български фена се продава за 12 хил. лв. Това ще рече, че за малко повече от 6 стотинки рекламодателят може да се "сдобие" с един "фен" от подобна Facebook група. Т.е. едно ваше "Харесва ми" струва 6 стотинки.

Възможността за "привличане" на повече фенове във Facebook не е свързана само с купуване на група. Разпространени са и оферти за наемане на група за няколко месеца, например. По думите на рекламен мениджър подобни сделки за наем на Facebook група се сключват в българското интернет пространство.

Обикновено за създаването на толкова голяма Facebook група се използват провокиращи голи снимки или призиви за харесване на някоя известна личност. След това създателите на групите лесно могат да подменят посланието си.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!