Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kan Zhong Guo

7 тайни на ефективните хора: 6. Редовните упражнения

Ефективните хора са развили умението да казват „не” на допълнителните ангажименти (Тайна 5) и волята да казват „да” на редовните упражнения…

При цялата си заетост, ефективните хора успяват да намерят време за физически упражнения. Това може да е едно от нещата, които сериозно да Ви учудват - как може тя да има достатъчно енергия, след пълен работен ден да отиде във фитнес залата? Аз се чувствам изтощена само като я гледам. 

Колко често сте си казвали: "Аз нямам време за упражнения?" Може би се чувствате твърде уморени в края на деня и едва чакате да се отпуснете на дивана пред телевизора. Мислите си, че ако отидете да правите някакви физически упражнения ще сте твърде изтощени на следващия ден. Но много ефективни хора знаят, че всъщност умерените упражнения не изтощават, а напротив, дават повече енергия.

Съвет: Започнете с малко. Излезте в обедната си почивка за бърза 15-минутна разходка и вижте каква разлика ще направи тя на вашите енергийни нива след обяд. Когато се убедите в ползата, можете постепенно да увеличите времето и/или да го допълните с разходка или леко тичане в парка привечер.

Но ако нямате това време, използвайте всяка възможност за движение – вземете стълбите вместо асансьора,  ходете вместо да вземете автобус или такси, стойте прави вместо да седите – всички тези усилия се отблагодаряват многократно, особено при хора, чиято работа изисква да прекарват по-голяма част от времето си зад бюрото – и високо ефективните хора го знаят. (Тайна 7)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!