Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Mona S.Song, Kan Zhong Guo

Джинджифил – единадесет начина за справяне с леки неразположения

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a5/Ingwer_2_fcm.jpg/640px-Ingwer_2_fcm.jpg
en.wikipedia.org

От много години при всеки случай на настинка, хрема или леко главоболие взимам малко пресен джинджифил (500 гр.), нарязвам го на резени и го варя в гореща вода 20 минути, като впоследствие се добавя кафява захар. Пиейки така приготвената отвара 4-5 пъти дневно, ще се почувствате много по-добре. Много мои приятели са се възстановявали от грип или настинка чрез тази рецепта...

Горещата джинджифилова вода помага при различни леки неразположения:

 1. Афти в устата

Сварете пресен джинджифил (800 гр.) и го съхранете в буркан, готов за употреба. Изплаквайте устата с гореща джинджифилова вода 2-3 пъти дневно. 6-9 изплаквания могат да имат забележителен ефект.

 2. Периодонтит

Изплаквайте устата с гореща джинджифилова вода сутрин и вечер. Ако гърлото е възпалено или щипе, може да правите гаргара с джинджифилова вода и сол 2-3 пъти дневно.

 3. Кариес

Изплаквайте устата с гореща джинджифилова вода сутрин и вечер. Ежедневната консумация на джинджифилова вода като напитка може да помогне за облекчаване на симптомите.

 4. Мигрена

Накиснете ръцете в гореща джинджифилова вода за 15 минути. Това помага за облекчаване на болката.

 5. Натравяне

Пийте гореща джинджифилова вода. Когато човек е пиян, джинджифиловата вода увеличава кръвообращението и помага за изхвърлянето на етанола от тялото. Може да се добави мед за вкус.

 6. Акне

Мийте лицето с гореща джинджифилова вода сутрин и вечер. Състоянието ще се облекчи и дори ще изчезне за около 60 дни. Същото може да се приложи и за лунички и суха кожа.

 7. Пърхот

Втрийте суров джинджифил в косата. След това изплакнете с гореща джинджифилова вода. Този метод може да помогне и при плешивост. В някои фризьорски салони в Китай прилагат специален метод за измиване на косата с гореща джинджифилова вода. Той е прилаган от много хора и отзивите са добри. Измиването на косата с джинджифилова вода е древна рецепта.

 8. Болки в кръста и гърба

Добавете малко сол и оцет към гореща джинджифилова вода. Накиснете в нея кърпа. Изстискайте и наложете върху зоната на болката. Повторете няколко пъти. Това може да отпусне мускулите и да подобри кръвообращението, за да облекчи болката.

 9. Миризма от краката

Добавете малко сол и оцет към гореща джинджифилова вода. Накиснете краката за 15 минути. Подсушете и поръсете малко талк. Миризмата е елиминирана.

 10. Високо кръвно налягане

Накиснете краката в гореща джинджифилова вода за 15 минути. Това подобрява кръвообращението и помага за смъкване на кръвното налягане.

 11. Настинка

Потопете краката до глезените в гореща джинджифилова вода. Добавете сол и оцет и постоянно наливайте гореща вода. Накиснете, докато стъпалата почервенеят. Този метод е добър и за главоболия и кашлица.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!