Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Sophie & David, Kan Zhong Guo

Фън Шуи за вашето легло

Знаете ли каква е връзката между разположението на леглото ви и вашeто здраве, благосъстояние и качеството на връзките ви според Фън Шуи? Ето някои насоки по този въпрос според тази древна китайска практика.


Избор на типа легло:

1. Изборът на дървено легло и матрак от естествени влакна, съчетани с памучни или ленени чаршафи, е комбинация, подсилваща Фън Шуи енергиите във вашата спалня.

2. Леглата тип "футон" са едно от най-добрите решения, защото са направени от 100% естествени материали. Техен недостатък обаче е близостта им до пода. В идеалния случай леглото би трябвало да е на 60-75 см. от пода.

3. Металните легла могат да провеждат геопатично и електромагнитно напрежение. Ако имате метално легло, завържете няколко червени ленти към него, за да отнемете част от енергията на метала.

4. От леглата с четири табли ставането може да се окаже трудно, което да доведе до чувство за изолираност. Кръглите легла и матраци водят до нестабилност и краткотрайни връзки.

5. Водните легла обикновено се затоплят чрез метални нагреватели. Водата предава топлината, произведена от тези нагревателни елементи, което се намесва в нормалния спален процес. Комбинирането на елементите вода и огън има разрушително въздействие.

6. Бъдете внимателни по отношение на положителната Фън Шуи енергия и не купувайте използван матрак, тъй като не знаете каква енергия е акумулирал от предишните си собственици.

Разположението на леглото:

1. Според някои Фън Шуи школи леглото трябва да гледа на изток, север или запад. Моят опит сочи, че положението на леглото спрямо вратата на спалнята е по-важно от посоката, в която е ориентирано. Леглото трябва да стои възможно най-далеч от вратата. Ако тя е отляво, то би трябвало да е в далечния десен ъгъл на стаята, и обратно. Ако вратата е по средата, най-доброто положение е в по-далечния от двата края на помещението. Колкото по-голямо е разстоянието между леглото ви и вратата, толкова повече контрол можете да почувствате над стаята и живота си.

2. Таблата при главата трябва винаги да е до стена. В противен случай може да се почувствате несигурни и не толкова здраво стъпили на земята.

3. Никога не поставяйте таблата при главата до прозорец. Това положение води до увреждане на черния дроб.

4. Избягвайте разполагане на леглото в директна ос с вратата. Това разположение е известно като "позицията кофчег"; тя изцежда енергията ви бавно, но сигурно. Ако леглото ви е разположено по този начин и не можете да го преместите, осигурете солидна табла при краката и поставете малка етажерка за книги или дрешник в дъното на леглото, за да забавите източването на енергия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!