Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски студенти зад граница – шпиони на ККП

Бе оповестено, че шпиони на Китайската комунистическа партия (ККП) нарушават човешки права, като прибягват до заплахи и използват подслушващи устройства зад граница. Много жертви са разобличили поведението на тези шпиони, молейки за помощ. Те съветват китайските учащи зад граница да не съдействат на шпионите на ККП...

В края на септември Джин Джаою, практикуваща Фалун Гонг от Северна Финландия, научила, че шпиони на ККП са заплашвали нейна приятелка с настояване тя да прекъсне контакт с Джин; в противен случай щяла да има проблеми при връщането си в Китай.

Джин Джаою: "Мъж и жена, които твърдели, че са сътрудници на ККП, й казали, че ако тя и аз останем приятелки, тя ще има проблеми, ако се завърне в Китай. Мъжът я предупредил, че шпионите на китайското консулство са навсякъде и знаят какво прави тя, като добавил: "Няма да знаеш кои са те!"

Майката на Джин, Чен Пинг, също практикуваща Фалун Гонг, е била нелегално осъдена на 8 години от съда "Джиншуи" на гр. Дженг Джоу, провинция Хенан, през 2008 г. и понастоящем е затворена в женския затвор на гр. Шиншянг, провинция Хенан. През последните 3 години Джин отправя многобройни призиви за спасението на майка й, поради което е под постоянния тормоз на ККП.

Според Джин заплахите на ККП сериозно нарушават човешките й права, така че тя ги е разобличила пред обществеността с надеждата да реши проблема. По думите й много китайски студенти зад граница са шпиони на ККП, които следят други китайци на почасова база, особено дисиденти и практикуващи Фалун Гонг, и редовно изпращат информация до китайското консулство.

Преди този случай много адвокати, професори и компютърни експерти във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и други градове са докладвали за подобна дейност пред ФБР, твърдейки, че студентските лидери съзнателно са се въвлекли в шпионаж за ККП. Фактът, че някои про-комунистически групи стават тайни агенции, привлече вниманието на някои конгресмени.

През юли 2005 г. китайски шпионин, който се предаде в Белгия, разобличи Асоциацията на китайските студенти и учени като "фронтова организация" за шпионски кръг. Освен това през 2007 г. бившият секретар на китайското консулство в Австралия, Чен Йонглин, потвърди, че китайското консулство рутинно манипулира задграничните асоциации на китайските студенти.

По данни от Форума за стратегическо разузнаване през 2006 г., разузнавателните агенции на САЩ и ЕС предупреждават, че нарастващият брой случаи на китайски шпиони е само малка част от по-обширната заплаха за западните икономики и сигурност.

Джин Джаою заяви, че задграничните китайски шпиони използват устройства за подслушване на телефони, за да следят разговори в радиус от 1 км. Тя припомни на студентите, че това е незаконно и че те не трябва да позволяват бъдат подмамвани за шпиони на ККП, като по този начин се превръщат в нейни жертви.

Джин: "Китайските студенти зад граница трябва да научат местните закони и никога да не ги престъпват. Ако са подмамени от китайското консулство и са им предложени пари, за да вършат злодеяния или престъпления, те не трябва да се изкушават, защото би било жалко да бъдат изпратени обратно в Китай, без шанс за повторно излизане в чужбина. Не са ли те жертви на ККП? Защо китайци следят китайци? Защо китайският народ е използван от ККП?"

Шя Шяочянг, автор на "Меморандум на задграничния китайски шпионин", посочва, че може да има агент на ФБР зад всеки активен шпионин на ККП в САЩ, който следи всяко негово движение и го арестува при необходимост. Той призова шпионите на ККП: "Дори да не ви е грижа за света, а само за вашите семейство и бъдеще, спрете да шпионирате и излезте от сенчестия свят на престъпленията."

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!