Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай ЗН: Жертва на ТВ-трансмисия в опасност

Преди около десет години Фалун Гонг практикуващи в Чангчун, излъчиха успешно истинската история на Фалун Гонг. Те успяха да пробият информационната блокада на Китайската комунистическа партия (ККП) и да се включат в телевизионните честоти на Чангчун. Случаят бе шок не само за Китай, но и в чужбина.

Бившият лидер на ККП, Джянг Земин (Цзян Цзъмин, Jiang Zemin), бе изключително изплашен от инцидента и издаде секретната заповед: "Убийте всички въвлечени практикуващи Фалун Гонг, без изключение."

Голям брой практикуващи бяха арестувани и осъдени, много измъчвани до смърт. Сред тях е Сун Чангджун, незаконно осъден на 17 години затвор, в момента в критично състояние, поради понесените изтезания…

Около 20:00 ч. на 5 март 2002 г., практикуващи Фалун Гонг в Чангчун Сити успяват да излъчват по осем кабелни канали 45-минутна програма, с предавания като "Фалун Дафа по света" и "Инцидентът на самозапалването е инсцениран", както и други материали за разясняване на истината за преследването на Фалун Гонг от ККП.

Тази вечер стотици хиляди граждани на Чангчун гледат истинската история на Фалун Гонг. "Инцидентът на самозапалването е инсцениран" разкрива в забавен кадър редица нагласени неща, представени като истина от Китайската централна телевизия (CCTV), покриваща въпросния инцидент на пл. Тянанмън. На следващия ден гражданите на Чангчун говорят за факти около инцидента, като например, че една от жертвите, Чунглин Лиу, е всъщност била убита от полицай зад нея, а не е изгоряла, както твърди CCTV.

Чангчун е люлката на Фалун Гонг (Фалун Дафа), както и родният град на основателя на Фалун Гонг, г-н Ли Хонгджъ. През юли 1999 г. Джянг Земин започва преследването срещу Фалун Гонг, използвайки пропагандната машина на цялата страна, за да фабрикува клевети и очерня медитативната практика.

В нощта на излъчване на истината за Фалун Гонг, Джянг Земин приема предложенията на Зенг Чинхонг и Луо Ган. Джянг нарежда на Окръжния военен отдел в Чангчун и на Военната полиция в Джилин, да са в повишена бойна готовност. Джянг издава заповедта: "Убийте всички въвлечени практикуващи Фалун Гонг, без изключение."

Партийният секретар на Централната политическа и законодателна комисия, Луо Ган, е ръководител на екипа за разследване. Около 5000 практикуващи Фалун Гонг в Чангчун са арестувани същата година и най-малко седем са бити до смърт, включително Лиу Хайбо, Хоу Чингкай, Биу Йи, Ли Шучин и Ли Ронг. Петнадесет души са незаконно осъдени на 4 до 20 години затвор. Сун Чангджун е осъден на 17 години и досега е престоял в затвора девет години.

Сун Чангджун, 35г., е бил отвлечен на 25 октомври, 2002г. и откаран в 40-та секция на затвора в Джилин. Същата нощ надзирателят Ли Йонгшенг принуждава затворници да нанасят побой на Сун с гумени тръби, които счупват ребрата му.

В резултат на дългия тормоз и лишения в затвора, Лиу заболява от туберкулоза, и през юли 2005 г. получава кръвоизлив на белите дробове.

През ноември 2007 г. здравето му се влошава значително, и той получава плеврален излив в коремната кухина. Въпреки това служителите на затвора в Джилин отказват да го освободят по здравословни причини.

От март 2011 г. до днес състоянието на Сун непрестанно се влошава, поставяйки живота му в опасност. Затворът в Джилин отказва на Сун помилване по здравословни причини и продължава да го изтезава, тъй като той отказва да се отрече от принципите на Фалун Гонг - истинност, доброта и търпимост, както и отказва да напише т. нар. "Пет декларации": "Декларация за отказване (от Фалун Гонг)", "Декларация за покаяние", "Декларация за самокритика", "Декларация за гаранция" и "Декларация за решимост".

Джиан Лихуа (практикуваща Фалун Гонг в Чангчун): "Както съобщава сайтът Minghui.org, Сун Чангджун, както и други практикуващи Фалун Гонг, са всички измъчвани. Ако обикновен човек е измъчван така, той ще се срине психически и физически. Това, което той е изтърпял, е отвъд човешкия лимит."

Minghui.org отправя призив към всички добросърдечни хора по света да подадат ръка в спасяването на Сун Чангджун.

Тези, които са били въвлечени директно в TВ-трансмисията за Фалун Гонг, включват Лиу Ченгджун, Лян Дженшинг и Лей Мин, като и тримата са били измъчвани до смърт. На 24 март 2002 г., Лиу Ченгджун е отвлечен. Полицаите заснема видео с него в окови, след което го прострелят в краката му. По-късно Лиу е осъден на 19 години затвор. На 26 декември 2003 г. той е измъчван до смърт.

Практикуващи, които са рискували живота си, за да пробият информационната блокада на ККП са герои, и няма да бъде забравени. На 5 септември 2007 г., Лиу Ченгджун е награден с "Наградата за лоялност" на Фондацията за човешки права в Азиатско-тихоокеанския регион, Австралия.

Джиан Лихуа: "Когато бях в затвора, бях подложена на невъобразими мъчения. Но един началник на затвора ми каза: "Твоите мъчения са нищо в сравнение с мъченията на тези, които се включиха в трансмисията на CCTV" Казаха ми, че в затвора всички тези хора са влезли сами, но са изнесени от други."

Уанг Юхуан е също сред 5000 практикуващи, арестувани в Чангчун. В края на 2005 г., известният адвокат по човешки права, Гао Джишенг, публикува третото си отворено писмо до лидерите на ККП, озаглавено: "Незабавно спрете варварството, убиващо съвестта и моралните ценности на нацията ни". Писмото включва интервю с Уанг Юхуан, който е описан от Гао като "светец, слязъл от тигровата пейка". ("Тигрова пейка" е метод за изтезание, който ККП използва срещу практикуващите Фалун Гонг.) На 24 септември 2007 г. Уанг Юхуан е изтезаван до смърт.

Minghui.org посочва, че затворът в Джилин е покрит с кръвта на практикуващите Фалун Гонг, но справедливостта ще възтържествува и злото ще бъде наказано. Извършените в затворите на ККП престъпления са документирани, и ще свидетелстват когато часът на престъпника удари.

NTD репортери в Чангчун: Li Yuanhan and Bo Ni

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!