Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай ЗН: Преследването на Фалун Дафа се засилва

Броят на китайски практикуващи Фалун Дафа се увеличи много от юли насам, след научаване за скандала относно смъртта на Джянг Земин (Jiang Zemin). Xinhua.net, държавната медия на Китайската комунистическа партия (ККП), публикува на 3 септември статии за оклеветяване на практикуващи Фалун Дафа. Продължаващото преследване срещу Фалун Дафа е дело на кликата на Джянг Земин, който според световни учени е убедил лидерите на ККП да започнат преследването на подкрепяната преди това от правителството медитативна практика…

Отсъствието на Джянг Земин от годишнината на ККП на 1 юли, репатрирането на Лай Чангшинг във връзка с "Делото за контрабанда Юан Хуа" и последиците от високоскоростната железопътна катастрофа в Уенджоу, изглежда са отслабили значително фракцията на Джянг.

Но през последните два месеца има множество доклади за измъчвани до смърт Фалун Дафа практикуващи в Хейлонджянг, Хубей, Тянджин, Пекин, Анхуей, Джангсу, Юнан, Ляонинг, Шинджянг, Джилин, Хунан и Шандонг.

Измъчваните са били подложени на побои, токови удари, обесване, лишаване от сън и сексуално насилие. Те също са били принуждавани да пият собствената си урина и са инжектирани с неизвестни субстанции, за разрушаване на нервната им система.

Джанг Тянлянг (професор, Университет Джордж Мейсън): "В действителност доста от медиите казват, че много, ако не и всички, от членовете на Политбюро на ККП, не са се съгласили на преследването на Фалун Дафа практикуващи и Джянг Земин е бил този, който е настоял за това."

Със засилване на преследването сега, кликата на Джянг вероятно иска да каже на народа, че те все още държат властта.

В навечерието на конференцията Бейдайхе, Ху Джинтао инспектира редица южни градове, включително Гуанджоу и Шенджен, и показа подкрепата си за Уанг Янг, секретар на ККП в провинция Гуандонг. Уанг е член на Комунистическата младежка лига на Китай (КМЛК), фракция в рамките на ККП. Другият ключов член на фракцията на Лигата, Ли Кечянг, пътува до Хонг Конг - показно посещение, преди да си осигури премиерския пост.

Последните рокади в много провинции в Китай са знак, че КМЛК е в състояние на значителни промени.

Чюнг Уай Куок (редактор, сп. Trend, Хонг Конг): "Тъй като ККП ще се преразпредели на следващия 18-ти конгрес, въпросът за Фалун Дафа, който е предишно политическо решение, е на дневен ред за обществено обсъждане."

Базираното в Хонг Конг сп. Trend заяви, че все повече глави в ККП гледат на Джянг Земин като на размирник. Някои висши ръководители на ККП писаха до централното правителство преди 17-та Пленарна конференция, изисквайки Джоу Йонгканг и Хе Гуочянг да обявят публично своята роля в полицейските злоупотреби на 90-те години, и да подадат оставка.

Китайски учен: "По-рано тази година, когато Ху Джинтао посети САЩ, той имаше частна среща с г-н Обама, където Ху е обещал устно, че няма вече да преследва практикуващи Фалун Дафа по време на своя мандат. В компанията на Ху е бил Ян Джиечи, бивш външен министър на Джянг Земин, който след това е предупредил Джянг Земин."

Xinhua.net излъчи по-късно на 20 януари 2011 г. телевизионно експозе за самозапалването на площад "Тянанмън". Членът на Политбюро на ККП, Ли Чангчун, и секретарят по политическата и съдебната власт на ККП, Джоу Йонгканг, който е и ръководител на отдел "Пропаганда" в Китай, са и двамата от кликата на Джянг. Xinhua.net отпечати на 3 септември статии, оклеветяващи Фалун Дафа практикуващи.

Китайски учен: "Китайски интелектуалци настояват все повече да се преразгледа въпроса с Фалун Дафа, като някои от тях дори се появяват в блогове."

За да отговори на нарастващата подкрепа на Фалун Дафа и да засили преследването, ККП фалшифицира новини за медитативната група, в опит да продължи преследването.

Сп. Trend заяви през август, че новият посланик на САЩ в Китай, Гари Лок, е посочил на Китай дипломатическата ценност на защита на свободата и демокрацията на другите, призовавайки Пекин да преразгледа 12-годишната си политика на преследване на Фалун Дафа практикуващи.

Китайски учен: "Кланът на Джянг е много притеснен, имайки предвид осезаемата подкрепа за преразглеждане случая с Фалун Дафа. За да избегне това и да продължи преследването, кликата на Джянг ще направи нейният глас да бъде чут по време на предстоящия 18-ти конгрес."

Boxun News заявиха на 5 септември, че в Пекин кликата на Джянг се съюзява с Партията на принцовете и се приготвя да отвърне на удара. Кликата на Джянг изглежда да взима на прицел Уанг Янг, същевременно подкрепяйки Бо Шилай със своя лозунг "Търсене на общ просперитет", подкрепян от Ши Джипинг и Джоу Йонгканг.

Един от главните проблеми за Партията на принцовете е предложението на Ху Джинтао да прегърнат демокрацията.

Чюнг Уай Куок: "Няма да има съществени промени при еднопартийното управление и въпроса за Фалун Дафа, преди да се направят основни политически реформи в ККП, независимо от смъртта на Джянг Земин, Само ще има вариране на натиска с течение на времето, с периоди на по-силен и по-слаб натиск."

Освен това кликата на Джянг обвърза преследването на Фалун Дафа с бъдещето на ККП, с намерението да погребе всички членове на ККП. Всички отдели на ККП са неизбежно отговорни за преследването на Фалун Дафа практикуващи, и ако нещата бъдат оставени така, кликата на Джянг може да се измъкне, но ККП като цяло няма да отърве съда на края.

NTD репортери Liang Xin, Li Yuanhan and Zhu Di

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!